Sådan kan du holde dit juletræ frisk efter fældningen

Sådan kan du holde dit juletræ frisk

Til jul skal der selvfølgelig et træ til, og der findes forskellige muligheder når man skal finde et træ. Køb juletræ online, køb det ved de forskellige forretninger, eller tag du ved gårdene eller salgsstederne der kører med fæld selv juletræ, der jo kan være en hyggelig stund sammen med ungerne.

Når man har fået fundet sit træ, så kommer næste problem. Et juletræ bliver nemlig tørt, og de tørre nål falder ret hurtigt af, og udover at det sviner en del, så ser træet noget dødt ud og er også en stor brandfælde.

Sådan kan du holde dit juletræ frisk så træet holder det længere.

Hold juletræet frisk ved at købe det rigtige træ

køb dit juletræ frisk

Når man køber juletræer ved forhandlerne, så sker det ofte af fældningen faktisk har foregået sidst i oktober eller november. Det giver risiko for at træet ikke er specielt frisk, og logisk nok, ikke kan holde sig specielt længe.

Et tørt juletræ vil tabe nålene hvis du kører hånden over grenene. Derudover kan du også tjekke friskheden på et træ, ved at tjekke stammen på træet om der kommer harpiks eller om der er helt tør. Hvis der er helt tør, så er træet absolut ikke frisk, og harpiks betyder at træ er fældet for nyligt.

Hvis du vil have et frisk juletræ, og samtidig vil købe det online, så kan det nemlig lade sig gøre.

Tjek her ved Plantetorvet hvor du kan vælge hvilket træ du ønsker

Husk at vande træet

husk at vande træet for at holde det frisk

Udover at købe et frisk træ, så skal du også huske at vande træet. Træet er levende og har brug for vand, og samtidig skal du sørge for at det bliver udsat for alt for meget varme.

Jo længere tid du har det indendørs, jo hurtigere vil det tørre ud. Du kan selvfølgelig vente med at tage træet ind til lige før juleaften, hvilket rigtig mange familier har tradition for, men hvis man har købt et juletræ i god tid, så skal det da pyntes og nydes også.

Du kan forlænge levetiden på træet med den gode juletræsvanding der tilfører juletræet den mængde vand, som der er brug for – Læs mere om den smarte vander lige her.

Hvis du bruger den smarte anordning, så kan du også bruge en juletræsfod der ikke er en spand vand.

Udover vand, så husk at sætte træet et køligt sted og ikke op af en varm radiator, for varme vil udtørre dit træ ret hurtigt.

Et godt husmands råd er at tjekke stammen på dit træ regelmæssigt, for hvis der ikke trækker harpiks ud, så kan der heller ikke trække vand ind. Det anbefales at du skærer lidt af stammen, hvis dette sker, for at forlænge livet på juletræet.

Dette er de gode simple tips til at forlænge træets levetid og holde det frisk så længe som muligt.