Fæld selv juletræ? Det kan være den hyggelige familietur

fæld selv juletræ og lav det til en årlig tradition

Når det er juletid, så skal man selvfølgelig også have et juletræ stående. Du kan købe juletræ online, supermarkedet, byggemarkedet og mange andre steder, men hvorfor ikke gøre noget ud af det med juletræet, og lave en familietur ud af at fælde jeres egen juletræ.

Det at fælde jeres egen juletræ kan være en hyggelig dag, hvor ungerne får lov til at være med at fælde juletræet, og det skulle gerne være den sjove oplevelse for dem. Fæld selv juletræ kan blive den hyggelige oplevelse, hvis man gør det til en årlig tradition og tager de forskellige omstændigheder som f.eks.vejret for hvad de er.

Hvor fælder man selv et juletræ?

Du kan finde et sted i nærheden af hvor du bor, for de fleste steder her til lands vil du være i stand til at finde en plantage, skov eller julemarked hvor muligheden for at fælde selv og hygge er samlet i en pakke.

Det kan selvfølgelig være svært at finde noget hvis du er helt fortabt om hvor man kan finde et sted med muligheden for at fælde et juletræ selv, men på kraks her, kan du starte med at kigge i dit nærområde.

Som du kan se, så skulle det være muligt at finde et sted i nærheden, og så er det såmænd bare med tage afsted, men du skal selvfølgelig ikke snydes for hvordan det normalt foregår når man skal ud og fælde et træ i plantagen eller skov.

Hvordan foregår det med at fælde et træ selv i plantagen?

lav det til en årlig tradition med familien om at fælde jeres juletræIkke fordi der er noget unikt eller specielt ved det med at fælde et juletræ, men der er dog et par ting som man skal huske. Det kan ske at vejret i Danmark ikke er bedækket af sne i et skær af dejlig sollys og vindstille, for det kan lige så nemt være regnfuld og blæsende desværre. Det betyder at når i skal ud og fælde et juletræ, så skal man absolut klæd sig efter at man bliver våd og beskidt, samtidig med at varmen også skal holdes.

Ved plantagen eller salgsstedet skal man nemlig gå rundt imellem rigtig mange træer der er plantet til formålet, og det kan godt tage noget tid, hvilket betyder at varmen skal holdes, helt ligesom det at fælde et juletræ også kan blive noget vådt. Derudover så skal du huske på, at når du har savet det træ som i har besluttet jer for, over, så skal du bære træet ned til salgsboden, og det kan være et godt stykke vej, hvilket betyder at du skal have godt fat i træet og det bliver man både våd og beskidt af.

Normalt betaler man efter højden på træet, så derfor skal i huske på at standardhøjden på et træ ikke behøver at være højere end 1,5 – 2 meter, da når det kommer ind i stuen, så skal det jo have fod på, og et træ der står i plantagen ret ofte virker mindre end når det bliver sat op i stuen.

Et godt råd hvis der er mulighed for det, er at få savet foden at træet til ved salgsboden, for ellers skal du i gang med en økse derhjemme, og det kan være svært at hakke det rigtig til så det passer i juletræsfoden.

Den træsort der holder længst, er nordmannsgran der holder en del længere på nålene fremfor rødgran, så hvis du planlægger at have et juletræ igennem hele julen, så vil et rødgran højest sandsynlig ikke kunne holde til det.

På Abildgaard kan man både finde ponyridning og andet imens man fælder træ, og plantagen som du kan se på videoen her, er jo ganske stor, så det helt rigtige træ skulle være muligt at finde.

 

Gem