Skal hun have sko til jul? Find inspiration til hvor og hvad

Skal hun have sko til jul så find de lækre modeller

Skal hun have sko til jul? Det er ingen hemmelighed, at kvinder elsker sko. De kan simpelthen ikke få for mange. Så vil du glæde hende til jul, så køb hende nogle sko – men pas på! For hun er helt sikker kræsen og går op i, at de sko der kommer hjem, passer til det tøj, hun går med.

Så før du kaster dig ud i den helt store shopping IRL eller på nettet, bør du give dig god tid til at inspicere hendes sko-garderobe – især hvis du er en mand, for ellers er du måske bedre tjent med at overveje beauty julegaveideer til hende.

Læg mærke til hvilke slags sko, hun har stående. Hvad slags hæl er der på dem, hun synes bedst op. Er hun til støvler, stiletter, kileformede hæle (der også kaldes wedges i fagsproget), flade sko, ballerinaer eller pumps – det sidste er groft sagt ballerinaer med en lille hæl på. Det er vigtigt at få styr på.

Spørg, hvis du ikke kan finde ud af det

Tjek også hvilke sko hun sætter til hvilket tøj. Kan du gennemskue sammenhængen i farvevalgene – og kan du ud fra udvalget af sko og støvler gætte dig til, om der er nogle skofarver, der bare er et no-go for hende?

Hvis ikke kan du jo prøve en gang og spørge hende, om hun ikke har nogle sko i en af de farver, du er i tvivl om. Så skal du nok få læst og påskrevet om, hvorvidt hun kan lide den farve eller ej.

Har du svært ved at gennemskue hendes valg af sko eller farver på skoene, kan du eventuelt spørge hende, hvor det kan være hun vil have de sko på til det tøj eller foreslå sko af en anden type. Igen skal nu nok få klar besked, så det er vigtigt, at du ikke får det til at lyde som om, du mener hun har gjort noget forkert eller at du ved bedre – men spørg, så det virker som om, du er interesseret i at lære hende bedre at kende, og samtidig finde den rigtige gave der virkelig imponerer hende.

Hvor skal du købe skoene

Heldigvis har de fleste butikker og webshops længere bytte- og returfrister omkring jul, men ellers kan det faktisk bedst betale sig at købe dine sko online. Her får du altid 14 dages fortrydelsesret, hvor du faktisk ikke har nogen overhovedet i en butik IRL. De fleste tilbyder dog som regel 8 dages fortrydelsesfrist på købet, men de er faktisk ikke forpligtet til det ifølge loven.

Køber du sko i et varehus, er du mere overladt til dig selv – og selv om der går en medarbejder og sætter sko på plads, er det ikke sikkert, at de ved noget om sko.

Så vil du være sikker på, at du har de bedste chancer for at foretage det rigtige valg, skal du enten handle på en webshop med god kundeservice eller tage ned i en god, gammeldags skobutik.