Julekalendere i TV 2018

Julekalender 2022 - Hvilke julekalendere bliver vist i tv i år

Opdatering: Læs om Julekalendere i TV 2022 her…

Årets julekalendere i TV 2018 for DR, DR2, DR Ultra, TV2, TV2 Charlie og Ramasjang.

Når den 1. december kommer og julemåneden for alvor er i gang, så ruller der en række gamle kendinge, kære klassikere og nye juleeventyr over skærmen på de forskellige kanaler. Det er ikke som ’i de gode gamle dage’, hvor der var en for voksne og en for børn.

Der sendes ikke mindre end ni forskellige julekalendere i år, som du kan vælge og vrage imellem, når der skal tælles ned til juleaften. Herunder finder du en oversigt over de forskellige julekalendere, så du kan vælge dem, der skal lægge op til julen i år.

Sendetider: Disse julekalendere kan du følge på DRs og TV2’s kanaler i 2018

Er I en af de familier, der finder glæde i at samles foran fjernsynet gennem hele december og nyde de søde, sjove og spændende juleeventyr, der vises på de forskellige kanaler, så er I år et godt år for alle aldre. Det er ikke så få muligheder, der er at vælge imellem:

  • Alletiders Julemand – 15.50 på TV2
  • Selmas Saga – 17.00 på Ramasjang
  • Ramajetternes Jul – 17.20 på Ramasjang
  • Klassens Perfekte Jul – 17.50 på DR ULTRA
  • Theo og Den Magiske Talisman – 19.30 på DR
  • Theo og Den Magiske Talisman eftershow – 19.55 på DR ULTRA
  • Tvillingerne og Julemanden – 20.00 på TV2
  • The Julekalender – 20.25 på TV2 Charlie
  • Rytteriets Jul – Hver søndag kl 21.30 på DR2

Der er både noget for hele familien og noget for alle aldre. Klassikere som Alletiders Julemand med Pyrus og The Julekalender med De Nattergale som Nåsåere, nisser og mennesker er vel noget de fleste af os husker fra barndom og teenageår.

Men, der er også nye boller på suppen i form af de to børnekalendere om Selma og Theo. Læs med og find ud af, hvad de forskellige serier handler om.

Theo og den Magiske Talisman

Denne spritnye julekalender er dette års store satsning og vises på DR.

Theo og den Magiske Talisman handler om Theodor, der går i sjette klasse. Han har ikke rigtig nogen venner, men et rigtig tæt forhold til sin morfar. Men, da morfaren pludselig falder om bliver Theo nødt til at rejse ud i verden for at redde ham sammen med den nye pige, der er startet i hans klasse. Det bliver en magisk rejse ind i en eventyrverden mellem liv og død, for at redde morfar.

Theo og den magiske talisman - DR julekalender 2018
Theo og Den Magiske Talisman / Foto: DR

Tvillingerne og Julemanden

Et glædeligt og hyggeligt gensyn med Lars Hjortshøj som den lidt klodsede julemand Nicholas der i denne og tredje del af serien skal have hjælp fra tvillingerne Signe og Peter.

Tvillingerne og Julemanden blev først vist i 2013 som efterfølger til Ludvig og Julemanden. Det er en rejse gennem juleglæde og uhygge, for at beskytte ’Lysets sten’ mod de mørke kræfter.

Ramajetternes Jul

Julekalenderen for de mindste. Oprindeligt blev julekalenderen sendt i 2017, men genudsendes i år, så de allermindste kan følge de sjove og søde dukker i Ramasjangs lufthavn, mens de forsøger at redde julen. Julemandens computer bliver nemlig stjålet i Ramasjangs lufthavn og nu er det op til Ramajetterne og Kristian at rejse Europa rundt for at finde den, så det kan blive jul og alle børn kan få de rigtige julegaver.

Alletiders Julemand

Tredje del i serien om nissen Pyrus på Danmarks Rigsarkiv. Denne gang er den gal igen, da julemanden ved en fejl mister hukommelsen. Nu må nisser og mennesker arbejde sammen for at genskabe julemandens minder, så han kan blive sig selv inden juleaften.

Foto: Søren Hartvig, TV 2

Alletiders Julemand blev først sendt i 1997 og er siden blevet genudsendt flere gange og altså igen i år. Et glædeligt gensyn med den glade nisse og de kendte sange.

Selmas Saga

Denne julekalender er fra Sverige og blev sendt i 2016, hvor den var den officielle julekalender. I år er den kommet hertil og har fået nye, danske stemmer, så alle kan følge med.

Selmas Saga julekalender
Selmas Saga / Foto: SVT

Det er den eventyrlige fortælling om pigen Selma, der tager på en rejse i luftskib sammen med den skøre professor Efraim von Trippelhatt i jagten på julemanden.

Historien udspiller sig i det Svenske og historien er, at Selma og hendes familie trues med udsmidning fra deres lejlighed. Selma drager ud på rejsen for at finde julemanden, så han kan hjælpe dem med at kunne blive boende.

Klassens Perfekte Jul

De lidt ældre børn kan følge ’Klassen’ gennem hele december, hvor der både introduceres en ny dreng – Magnus – skabes julehygge og tages på juletur. Magnus følger sig dog ikke helt hjemme i den nye klasse og deres traditioner, så derfor kommer han til at skabe lidt splid.

En skøn og hyggelig julekalender for de lidt ældre børn, der er blevet for store til de klassiske børnekalendere.

The Julekalender

Kender du den ikke? Så er det helt sikkert i år du skal stifte bekendtskab med Hansi, Günter og Fritz, de tre nisser, der sendes tilbage til Jyllands bakker, for at finde nøglen til nissen Gammel Noks spilledåse.

The julekalender
Steen Linde/TV 2

På en skøn blanding af jysk og engelsk forsøger nisserne at finde nøglen og nå hjem inden musikken i spilledåsen rinder ud sammen med Gammel Noks liv.

Det er dog ikke en helt ufarlig mission, for de nåsåere, der i sin tid fordrev nisserne fra Jyllands bakker, lurer i kulisserne – eller i hvert fald på gården hos Oluf og Gertrud Sand lige i nærheden.

Rytteriets Jul

Det er i grunden en adventskalender, der sendes hver søndag i advent. Alle de kendte karakterer fra Rytteriet i skønt samspil der ikke er den polerede og klassiske fremstilling af julen vi er vant til.

Kalenderen blev første sendt i 2016 og genudsendes altså igen i år, hvor den helt sikkert bliver trukket kraftigt på smilebåndet rundt om i de danske stuer.

Stream flere juleklassikere

Det er ikke kun de ovenstående julekalendere du kan se eller gense i år, der er også mulighed for at streame julehygge på de forskellige tjenester fra både DR og TV2.

Blandt andet kan du streame en af de helt store favoritter blandt de mindste, nemlig Bamses Julerejse, hvor ikke bare den søde historie, men også de ørehængende sange bærer kalenderen hele vejen frem til 24. december.

Bamses Julerrejse / Foto: Ulla Voigt, DR

Du kan også streame forgængeren for Tvillingerne og Julemanden, nemlig Ludvig og Julemanden og også her er der lagt op til mange hyggelige og julede timer.

Julefilm 2018

Der er rigtig mange både søde, sjove, klassiske og specielle julefilm. Vi har alle en yndlingsklassiker, der helt sikkert skal ses en gang i december hvert eneste år.

I år er der en ny og spændende film på tapetet, der måske kan gå hen og blive familiens nye juletradition.

Julemandens datter 2018

En ny og øjeblikkelig klassiker for hele familien. Filmen havde biografpræmiere allerede 8. november og vises i landets biografer frem til jul.

Det er en sød og spændende fortælling, der udspiller sig på Grønland, hvor den 12-årige Lucia bor sammen med sin mor, Claudia og sin far, Julius.

Claudia går i skole, men det er ikke en hvilken som helst skole, det er den internationale julemandsskole, men dog ikke i julemandsklassen, for den er kun for drenge.

Claudia drømmer dog alligevel om at blive julemand, så da skolen giver hende muligheden for at bevise, at hun er ligeså egnet som enhver dreng, griber hun straks chancen.

Det bliver et hæsblæsende og spændende eventyr for hele familien og spækket med de bedste, danske skuespillere.

Julen 2018 er altså fyldt med både klassikere og nye bekendtskaber. Den søde ventetid bliver hurtigt kortere og langt mere hyggelig, når der er noget at samles om.