Gode råd om julelys inde- og udendørs så julen forbliver hyggelig

brug de gode råd til forskellige julelys inde og ude

Når det bliver jul, så skal der selvfølgelig pyntes op. Hvad er flottere end de mange forskellige julelys udendørs og selvfølgelige også indendørs, men især de smukke lys udenfor skaber et varmt og hyggeligt skær på de mørke december aftener.

Lyskæder i alverdens former og farver som de hyggelige lys du kan finde her vil live huset og julen op i det dejlige skær som emmer af jul og hygge.

De gode sikkerhedsråd med ledninger til julelyset udenfor

Når vi skal sætte jule lyskæder op i haven og huset, så er det nemmeste at trække et par ledninger igennem vinduet eller under terrasse døren. Det er dog en ret dum ide at gøre.

Ikke at det går helt galt for dig hvis du gør det, men det kan dog gå grueligt galt. Det kan ske når ledningen helt logisk vil blive klemt i døren eller vinduet, for så blotlægger du de strømførende dele hvilket både kan give stød og kortslutning.

Derudover så er det også ret nemt lige at smide en almindelig forlænger ledning til, helt ligesom mange os af nok ikke er helt obs på om lyskæden egentlig er beregnet til indendørs eller udendørs brug, og alle disse oversprings handlinger kan være særdeles farlige.

Så derfor sørg for kun at bruge lyskæder udendørs, der vitterligt også er beregnet til udendørs brug, helt ligesom, for at være sikker både for dig selv og ikke mindst eventuelle børn og dyr, at bruge en udendørs stikdåse, så du ikke skærer gummibelægning der beskytter imod det strømførende kobber. Børn og dyr aner intet om dette, og hvilket farer der er forbundet med det.

En fugtsikret lyskæde og forlængerledning er hvad du bruger udendørs, og ikke en indendørs der ikke har tætsluttende muffer. Hvis du ikke har nogen udendørs kontakt, så kan du få lavet en stikkontakt forholdsvis nemt og billigt for et par tusinde kroner i værste tilfælde. I det lange løb både for din egen og resten af familiens sikkerhed, er det en rigtig god investering.

Husk at julelyset bruger meget strøm

Udover sikkerheden, så er der også et godt økonomisk råd angående de flotte julekæder. For rigtigt meget julelys koster jo strøm, og strøm koster penge, men her kan du faktisk spare en del.

Hvis du har gamle lyskæder, så kunne det tænkes, at du skulle overveje at spare penge på den lange bane, for der er penge at spare ved at udskifte til led pærer både i udendørs og indendørs lyskæder.

De gamle med glødepærer koster ca. 78 kr. i el ved konstant brug over en 6 ugers periode, hvor lyskæden med led-pærer kun koster 11 kroner for samme periode. Helt ligesom kæder med led pærer holder væsentlig længere, så du kan have dem i rigtig mange år. Mere om din besparelse kan du læse om i denne artikel fra Politiken, der fik lavet en undersøgelse i 2013.

Derudover så kan du selvfølgelig også beholde den gamle lyskæde, men i stedet tilslutte en timer, for julelys skal i bund og grund kun bruges i mørket, og her kan en timer være en god energi sparer.