Nisser til det lille hjem

Juletiden er lig med hygge, godter og julepynt i massevis! Især nisser er uundværlige til den helt rette julepyntning og julestemning, og der er heldigvis masser af forskellige slags at vælge imellem! Er du til klassiske, røde nisser? En fræk nisse som Pyrus? Eller måske en hel nissejulekalender? Nisser skal man ikke gå ned på til juletid, og derfor har vi samlet nogle af de fineste, sjoveste og hyggeligste nisser lige her!

Skægnisser og søde nisser i ring

sjove nisser

Hvis du vil have fat i nogle anderledes nisser til julepyntningen, skal du forbi denne side. Her finder du søde, skæggede nisser, som knap kan se ud af øjnene og fine nissemødre, som er godt pakket ind med vanter og huer!

Hvis du er på udkig efter en fin, ny lysestage til at skabe ekstra hygge og lys i en mørk tid, kan du for eksempel vælge én, som er lavet som en ring af nisser, som står omkring lyset og bevogter det, så onde magter ikke kan komme og stjæler julehyggen! Lyset sætter et særligt skær på de skønne nissers ansigter, så man rigtig kan få alle detaljerne med! Stagerne fås også i en version, hvor nisserne ikke går hele vejen rundt om lyset, men i stedet bare står i en lille flok bag ved fyrfadslyset. Uanset hvad du er til, er stagerne fra det svenske mærke Harvesttime et hit, og de er helt sikkert med til at skabe hygge og julestemning i det lille hjem!

Skru op for hyggen med de klassiske Klarborgnisser

nisser mia

Med de fine nisser fra Etly Klarborg – de tidligere Trip Trap-nisser – går du aldrig galt i byen! Nisserne fås i massevis af forskellige udgaver, og der kommer et nyt nissepar på markedet hvert år! Derfor er det muligt at lave en hel lille samling af de skønne nisser, som har sørget for den helt rette julestemning i de danske hjem de sidste mange år!

Du kan for eksempel pynte op med den søde Mia, som ligger i en høkasse og luner sig, eller med Nicolai og Maja, som sidder sammen med et flot, pyntet juletræ! Du kan også få diverse lysestager, som er designet af Etly Klarborg – for eksempel én med form som en træstub og med en dejlig, lille nisse på eller en kalenderstage, hvor nissen Paw sidder og følger med i nedtællingen på kalenderlyset! Begge skaber hygge og glæde i de små hjem og kan genbruges år efter år!

Følg med i nissernes verden

julebøger

Særligt som barn går man meget op i at få et indblik i nissernes forunderlige verden, og mange synes, det er hyggeligt at høre historier om de søde og drillesyge nisser, som hver december træder ind i vores hjem! Med de hyggelige bøger om nisser bliver barnet måske lidt ekstra interesseret i at læse selv, eller der bliver sat tid af til en pause med højtlæsning, hvilket både børn og voksne i familien helt sikkert vil elske!

Med en kalenderbog om for eksempel Paja og Pajko og den sure nisse Nik skal der hver dag sættes tid af til en hyggestund med kalenderoplæsning, og det er jo en oplagt måde at samle familien på! Hvis ikke det lige er en julekalenderbog, I er ude efter, er der også masser af kortere julehistorier til de kolde vinteraftener! For eksempel er der lavet en serie af bøger i samarbejde med Kræftens Bekæmpelse. De handler om pigen Betty, og for hver solgte bog går der 10 kroner til Kræftens Bekæmpelse – det er altså både en god bog og en god sag! Hvis du er interesseret i bøger til julehyggen, kan du finde mange flere (jule)bøger lige her!

Saml familien med en julekalender

the julekalender

Nu har vi været lidt inde på julekalendere og deres evne til at samle familien, og det gælder naturligvis ikke kun bogversionen! Også med de mange gode fjernsynsjulekalendere kan familien hver dag eller aften samles for at følge med i det spændende eventyr!

I kan for eksempel vælge at følge Ludvig i den skønne julekalender ”Ludvig og Julemanden” fra TV2, eller I kan smutte med en tur til Kronborg i DRs julekalender ”Jul på Kronborg” fra år 2000. Også Pyrus er næsten uundværlig, når der skal jules helt igennem, og både små og store børn er vilde med den frække nisse, som bestemt er en nisse lidt ud over det sædvanlige! Han er sjov og fuld af ballade, og så er der en masse fantastiske sange med i julekalenderne om den unge nisse!

Hvis der er ældre børn i familien, er der helt sikkert noget nostalgi forbundet med Pyrus, og det samme gælder Nissebanden. Med den hyggelige historie om de sjove nisser, der skal hjælpe Julemanden med at finde sit gode humør igen er I sikret mange hyggelige og sjove stunder sammen!

Julehygge ned til mindste detalje

juleservietter

Når man sådan pynter op til jul og prøver på at skabe hygge i det lille hjem, kan man med fordel implementere juleelementerne i de små detaljer.

For eksempel ved at dække bordet med fine juleservietter, som sætter et julet præg på enhver borddækning! De kan naturligvis bruges juleaften, hvor der er fare for at spilde brun sovs på det fine tøj, men de kan også snildt bruges i løbet af december måned for at gøre det hele lidt ekstra hyggeligt!

Og når bordet skal dækkes, er der ingen vej uden om lys! Naturligvis skal du have fat i et kalenderlys, så du kan følge med i nedtællingen til årets hyggeligste aften! Med dette lys har du hele 60 timers skøn brændetid, hvilket vil sige, at det kan være tændt i lidt over 2,5 time hver dag! Det passer lige med, at det kan brænde til morgenmaden og til aftensmaden samt den efterfølgende julekalendersamling! Når så kalenderlyset er brændt ned til den 24. og fjernsyns- eller bogjulekalenderen så småt når til vejs ende, skal træet pyntes.

Til dette kan du finde masser af skøn pynt på denne side – for eksempel de fine trommer fra Ib Laursen eller en nisseparade fra Maileg.