Kreativ jul

Julemåneden er en tid, hvor der er fokus på hygge, godter og masser af samvær med familie og venner! Og hvad er mere hyggeligt end at sidde sammen og nørkle med små gør-det-selv-projekter?! Hvis du er klar på en kreativ jul med hjemmelavede gaver, fint, personligt julepynt og ekstraflot indpakning, så kig med her og bliv inspireret!

Send et personligt julekort

fint julekort

Skal der sendes julekort ud til slægtninge fra nær og fjern? Hvad så med at glæde dem lidt ekstra ved at sende et flot, hjemmelavet julekort? Det gør det endnu mere hyggeligt at få et julekort, hvis afsenderen selv har kreeret det og sat et personligt præg på det, og så er det en super aktivitet for både børn og voksne! Bedstemor vil uden tvivl sætte pris på et julekort lavet af familiens lille guldklump, og din veninde vil glæde sig over at få et sødt julekort med et billede af jer sammen fra sidste års julebagedag!

Hos Creative Company kan du få alt til at lave dine egne julekort, hvad end du er rutineret eller nybegynder, når det kommer til gør-det-selv! Hvis du har mod på det, kan du for eksempel lave et fint kort med en flettet stjerne på! Du – eller børnene – kan også lege med akvarelfarver eller almindelige farveblyanter og få fine, personlige kort ud af dét. Også helt klassiske julekort med en julemand eller et sødt rensdyr på kan du lige så godt selv lave, som du kan gå ud og købe dem, og så kan du jo også få dem, lige som du vil have dem! Det er en god måde at gøre lidt ekstra ud af julekortet på, og desuden er det virkelig hyggeligt at sidde og nørkle med de personlige kort!

Pynt op med hjemmelavet julepynt

klassiske julehjerter

Når du skal skabe den helt rigtige julestemning, er julepynt svært at komme uden om! Til jul indtager nisserne, rensdyrene, julemændene og englene nemlig vores hjem og bidrager med glæde og hygge hele måneden igennem!

Hvis du vil gøre lidt ekstra ud af julepynten, kan du simpelthen vælge at lave den selv! Hjemmelavet julepynt er mere end almindeligt hyggeligt og gør det endnu mere sjovt at pynte stuerne op! De fleste af os har prøvet kræfter med de flettede julehjerter, og det er altså ikke blot i SFO’en, de hører til! Faktisk kan man lave virkelig mange anderledes julehjerter, som både kan være klassiske med et twist, lavet i filt med en kvast på og være dekorerede med knapper, designpapir og bånd!

Der er muligheder nok, og det er ikke blot flettede julehjerter, du kan bruge dine vinteraftener på at fifle med. Generelt er der masser af juleklip at gå i gang med! Du kan også sagtens selv lave de nisser, der kommer til at pynte i stuerne i løbet af december – for eksempel kan de laves ud af træ eller ler.

Kig blot på cchobby.dk, hvis du har brug for mere inspiration!

Kreativ jul i form af borddækningen

kreativ jul - borddækning

På årets hyggeligste aften skal borddækningen naturligvis være helt i top! En smuk, gennemarbejdet pyntning af bordet gør lige det sidste for helhedsoplevelsen, så kom du bare i gang med håndarbejdet!

Du kan for eksempel vælge at dække bordet i de kendte julefarver – hvid og rød – og med en fin, lille julesok som bestikholder. Dét vil uden tvivl gå rent hjem ved en hver juleglad sjæl! Du kan også nøjes med borddækning i hvid og derved få et meget moderne og stilrent udtryk, eller du kan prøve noget anderledes og dække bordet med pynt i naturmaterialer!

Dækkeservietter kan du for eksempel lave ud af rødt tyl, og hvis børnene skal på banen i forhold til borddækningen, kan der pyntes med perlemotiver af forskellig art – for eksempel kan der laves bordkort ud af perler. Det er en opgave, de små snildt kan hjælpe til med, og de vil uden tvivl synes, det er hyggeligt at få lov til at være behjælpelige i forhold til pyntningen af bordet til festmåltidet!

Sæt prikken over i’et på julegaven

perledekoration

Til jul gør vi lidt ekstra ud af at glæde dem, vi har kær. Derfor giver vi venner og familie gaver for at vise, at vi sætter pris på dem. Den perfekte julegave kan være svær at finde, så når først den er i hus, fortjener den også at blive pakket flot ind!

Med en smuk, personlig gaveindpakning sætter du prikken over i’et – eller j’et – på alle de skønne julegaver, og så er det også ekstra dekorativt med smukt indpakkede gaver under træet juleaften! Igen kan du vælge at holde dig til rødt og hvidt, som altid er et hit til jul, og ”bare” gøre lidt ekstra ud af indpakningen.

Du kan også vælge at pakke gaverne ind i papir i naturfarver og så pynte med guld eller sølv alt efter smag. Også til-og-fra-kortene kan du lave selv, for at gøre lidt ekstra ud af det. De kan laves enkle i flotte farver, de kan udformes som forskellige motiver, eller de kan pyntes med perledekorationer – igen en opgave børnene vil elske at tage sig af! Ved at gøre gaveindpakning lidt særlig, er det ikke blot indholdet, der glæder, men hele oplevelsen og synet af den smukke gave!

Gør-det-selv gjort nemt

juleklip

Hvis du gerne vil prøve kræfter med håndværk og gør-det-selv op til jul, men måske er lidt idéforladt, så frygt ej! Hos Creative Company kan du nemlig få masser af færdigpakkede DIY-kits, hvor du får alle materialer samt fremgangsmåde i en samlet pakke, og så er det ellers blot at gå i gang! Du kan kaste dig ud i at lave et flot snelandskab med alt, hvad der hører til, din egen, fine nissedør til julens vigtigste gæst, eller du kan lave små figurer såsom julemænd ud af Silk Clay, som er en slags ler. Du kan naturligvis også købe sæt med alt til juleklippedagen. Der er tonsvis af muligheder for at gøre det selv denne jul, og med de smarte DIY kits bliver det endnu nemmere!

Nu er der ingen undskyldninger for at du ikke får en yderst kreativ jul.