Kender du reglerne om at tage julepynt i skoven?

Kender du reglerne om at tage julepynt i skoven

Til jul skal der selvfølgelig pyntes op, og der findes rigtig meget lækkert og hyggeligt julepynt der både glæder, varmer og ikke mindst, skaber den gode hygge.

De mange smukke julelys udendørs er noget af det som gør december til et fantastisk måned, men der skal selvfølgelig også pyntes op indendørs hvor udvalget er endnu større indenfor alt muligt slags pynt som ferm living julepynt og alt det andet, men en ting der også skaber den super hyggelige stemning, er noget lækkert hjemmelavet pynt.

Hvordan du laver de lækre ting ved du nok allerede, og du ved nok også hvor man kan finde de bedste remedier. Det gør du nemlig i skoven, der jo bugner med julepynt i form af kogler, grene, urter, kviste, mos, gran, nødder og andet, men Kender du reglerne om at tage julepynt i skoven?

Hvordan reglerne er for at tage julepynt med hjem

Du kan finde reglerne i Naturbeskyttelsesloven, hvilket for os mere dødelige, kan være ret uforståeligt og måske også temmelig kedeligt, så du får punkterne her på et lidt mere almindelig sprog.

  • Det er forbudt at beskadige buske og træer
  • Du må ikke beskadige eller fjerne skoveffekter
  • Tage grene af buske og træer samt opgrave, omhugge eller oprykke træer, buske og anden vegetation.
  • Du må ikke indsamle effekter til erhvervsmæssig brug
  • Til privat brug er det tilladt at indsamle i begrænset omfang, men kun fra skovbunden.
  • Private skove skal man opholde sig på vej og sti, så her er det den begrænset indsamling afgrænset hertil.
  • Du må ikke tage pyntegrønt med hjem fra pyntegrønt bevoksninger, og det gælder også skovbunden.

Som du kan se, så kan du ikke bare gå på strandhugst i skoven og måske lave alverdens julepynt til et godt julesalg, og hvis du undrer dig over hvor meget man må tage med, så ligger begrænsningen i ordet begrænset. En tommelfingerregel er en bærepose, men det er dog ikke en lovfast regel, så sund fornuft tæller her.

Hvis du skal klippe af træer for at få nogle grene, så må dette kun ske i de offentlige skove, og kun på træer der er over 10 meter høje. I private skove er det ejerens tilladelse der tæller, hvilket man må respekterer.

Så hvis du skal have lavet noget smukt hjemmelavet julepynt med grankogler, så husk at der findes regler omkring færden i skoven, hvilket kommer os allesammen til gode, da vi jo alle gerne vil bruge skoven fremover også.