Lav dine egne julelys af is til udendørs julehygge i december

lav dine egne julelys af is til udendørs julehygge

Lav dine egne julelys af is til udendørs julehygge på en ret nem og forholdsvis hurtig måde, for udendørs skal der også pyntes op til jul, helt ligesom julekugler, kalenderlys, nissemænd og andet bliver brugt indendørs.

Du kan nemlig lave lidt eventyrlige is, som hvis der kommer sne og kulde, virkelig kan skabe det eventyrlige hygge i det mørke og kolde vejr. Du kan købe dig fra det, med de smarte isstjerne fra Coolstuff her, som skal fryses ned før brug.

Det at lave noget selv er dog ofte sjovere, især hvis du gør til en leg sammen med børnene. Det tager faktisk heller ikke så lang tid, selvom du selvfølgelig skal lave noget forberedelse først.

  • En fryseform som kunne være en plastic skål
  • Gennemsigtig glas der kan tåle varmen fra fyrfadslys, da dette skal udgøre holderen til fyrfadslyset
  • Mælk og selvfølgelig vand
  • Pynt til julelyset i form af papirstykker eller flotte grene

Lav julelys af is

Det er faktisk ret simpelt at lave lysene. Det sværeste er at finde en skål og glas der passer, for isvæggen skal ikke blive for tyk, da lyset derved vil have sværrere ved at trænge igennem.

  • Derfor start ud med at finde en god plasticskål i rette form, og så et gennemsigtigt glas der passer ned i. Her kunne du bruge en tom plastic flaske, og en lyseholder der kan passe ned i den.
  • Sæt glasset ned i den overskåret plasticflaske og sørg for at glasset ikke er skubbet helt mod bunden af flasken, da denne ende udgår toppen af islyset.
  • Hæld vand i og smid i frysen indtil det er frosset ned.
  • Efter en times tid kan du tage lyset ud af formen og lave et nyt.

Så simpelt er det at lave et julelys af is, men du kan også tage skridtet videre, og blande noget farve i isen til endnu flottere look, f.eks. til at lyse op på trappen hvis der kommer gæster.

Lav det kreative lys

Hvis du vil blande lidt farve i eller pynt, så er processen stort set den samme. Bland f.eks. noget mælk i vandet og få et hvidt julelys af is. Du kan også finde andre farve nuancer ud fra simple materialer som f.eks. crepepapir, frugter, vandmaling, farvestof eller lignende.

Du kan gøre det endnu mere detaljeret ved at putte nogle troldegrene eller andet i, til at skabe det unikke lys.

Så hvis du får gæster på besøg, så brug lidt tid på at lave de smukke julelys af is til den udendørs hygge og varme, som du måske kunne kombinerer med noget hjemmelavet julepynt med grankogler også, hvilket børn med garanti vil finde sjovt og hyggeligt.