Årets julekalender på tv 2016 for DR, DR2, TV2, Ramasjang

se årets julekalender 2016 på tv

Et nyt år en ny omgang julekalendere – Læst alt om årets julekalendere i 2019 her.

Nu vi er i 2016, så er det selvfølgelig også på tide at kigge på hvad der bliver årets julekalender på tv i 2016. Her på Juleliv.dk finder du selvfølgelig oversigten og information om hvilket julekalender der bliver vist på de respektive danske tv kanaler.

I 2016 er det DR som laver en helt ny julekalender, og hvor TV2 genudsender en af de populære klassiske kalendere som de fleste børn jo elsker.

Årets julekalender i tv 2016

ved du hvad der bliver årets julekalender på tv i 2016?

De forskellige julekalendere for dette års visning på tv, kan du se det hurtige overblik over lige her. Læs mere indgående om de respektive kanaler længere nede, hvor du får opdatering af, hvilket kalendere der bliver vist, hvad tidspunkt julekalendere bliver vist på tv og selvfølgelig også et kort referat af handling.

 • DR Den Anden Verden (kl 19:30)
 • TV2Ludvig og julemanden (kl 20:00)
 • DR2Rytteriets Jul (kl 21:00)
 • RamasjangNissebanden i Grønland (kl 17:00)
 • DR UltraHotel Krølle på Halen (kl. 17:25)

Læs også: Deltag i casting til TV2’s julekalender i 2017 produceret af Cosmo film (deadline 20 november)

Julekalender på DR i 2016

Den anden verden bliver årets julekalender på DR i 2016. Læs mere om det i vores artikel : DR julekalender 2016 her, hvor optagelserne til den nye og forhåbentlig spændende tv julekalender jo så småt er gået i gang(edit: skrevet januar 2016).

Den nye spændende DR julekalender handler om søskende pigerne Sara og Anna, der i teenagealderen så småt er ved at nærme sig voksen alderen.

Julekalenderen drejer rundt om Brødrene Grimms eventyr, hvor Sara bliver sendt til en helt specielt verden med disse eventyrs figurer, og Anna bokser med sine egne problemer, da hun skal optræde i et teaterstykke omhandlende Brødrene Grimms eventyr. Herfra tager historien sin både sjove, skræmmende, søde og meget interessante drejning over de 24 spændende af snit i december.

Den nye julekalender på DR i 2016 vil med garanti være noget der bliver set frem til, jo tættere vi kommer på den 1 december og det første afsnit kører over skærmen.

Hvis du vil vide mere om den nye julekalender, så læg vejen forbi, for vi opdaterer løbende med alt det nye som kommer ud, helt ligesom du finder alt andet omkring jul såsom adventsgaver, historier, opskrifter m.m.

Det er snart tid til gavekøbet til de små: Gode julegaver til børn

TV2 julekalender 2016

Ludvig og julemanden bliver årets julekalender kl 20:00på Tv2 (bliver også vist på TV2-play), som du kan læse på Tv2 siden her.

Den populære julekalender der jo har masser af kendte mennesker med, som Andreas Bo, Julie Zangenberg, Camilla Bendix og andre, bliver kalenderen som børnene har at se frem til på det lidt mærkelige tidspunkt – kl 20:00.

Første gang kalenderen blev vist på tv var i 2011, og nu her 5 år efter, er serien der er produceret af Deluca Film genvalgt.

Andre julekalendere på TV2

Du kan dog finde andre julekalendere på TV2, for om eftermiddagen har TV2 valgt at vise Alletiders jul som jo er Pyrus. Derudover kommer der også noget til de voksne, for Andersens Julehemmelighed fra 1993 er årets voksen julekalender som bliver vist på TV2 Charlie i 2016.

En af de meget populære julekalendere gennem tiden hvis seertal nåede op på 1.6 mio. mennesker i gennemsnit, hvilket jo må siges at være meget. Julekalenderen kun været genudsendt en gang, nemlig tilbage 1998, så det er da på tide at der kom styr på rettighederne til fremvisning, så vi kan blive underholdt i 24 dage med en voksenjulekalender der falder i både de små og stores smag.

Så du kan begynde at glæde dig til den 1 december, hvor du igen/eller for første gang kan følge med i Puttes vilde forelskede i gas- og varmemesteren, samtidig med at hendes forældre hader julen mere eller mindre.

DR2 julekalender

I år er det blevet bestemt, at Rytteriet med de to snobber, bliver årets julekalender.

Rytteriets Jul er nemlig året kalender for de voksne, som ruller over skærmen kl 21:00 hver søndag i julen, som en adventsjulekalender helt ligesom sidste år.

Husk nu: Find din julegave til ham og hende i god tid!

Ramasjangs julekalender

På Ramasjang i 2016 bliver det et gensyn med Nissebanden i Grønland fra 1989. De populære figurer Hr. Mortensen, Skipper og Gemyse i den anden julekalender fra serien er udvalgt til at glæde de små på den populære børnekanal.

Sidst Nissebanden og deres mission på Grønland blev vist på fjernsynet, var tilbage i 2011 og i år bliver det femte gange at vi får glæde af banden i Julemandens land.

Hvis du ikke kan huske hvad den handler om, så handler den kort om to magiske ønskesten der er faldet ned på den grønlandske is. Det magiske ved disse to sten er, at man får alt opfyldt hvis man slår de to sten sammen. Det kan dog gå galt i de forkerte hænder, og derfor er julemanden nødt til at tage ud og lede, og her kommer Nissebanden ind i billedet. Julemanden beder nemlig vores elsket bande om at passe værkstedet imens.

Desværre finder sognerådsmedlemmet Fiffig Jørgensen fra Holme Olstrup de to sten før julemanden, og så sker der ting og sager.

DR Ultra

I år på DR Ultra finder du den svenske julekalender “Hotel Krølle på Halen”, som dog kommer med danske stemmer.

Julekalender byder på en tur på landet i Sverige, hvor handlingen udspiller sig, som kan se på kanalen kl 6:45 og 17:25.

Den Anden Verden bliver også vist på Ultra kl 19:00.

67 KOMMENTARER

 1. Hjemme ved os er Nissebanden absolut i højsædet og en af favoritterne i skarp konkurrence med Pyrus som ungerne elsker at se på tv hele december

 2. Brødrene Mortensens jul
  Det synes jeg i skylder bamse (Flemming Bamse Jørgensen) efter han døde har der været meget diskussion om at i skulle sende den julekalender igen til ære for ham, men det blev desværre ikke til noget da i allerede havde planlagt en ny julekalender året efter, men der er stadig ikke blevet til noget så nu synes jeg i skylder ham

  • Helt sikkert brødrene Mortensen jul
   For 2 år siden så jeg den med min far og jeg blev forelsket lige fra første afsnit
   Jeg er selv 12 år så synes andre på min alder også skal se den

  • Jeg har den selv på DVD, men er fuldkommen enig, den er sidst vist i 2002 og det er til skamme, for jeg ved at der er omtrent 80% af alle de der var børn/unge i 90’erne som elsker den julekalender og mange unge ville elske den i dag, plus der er mange sjove facts om gamle dage. Jeg har altid syntes den var god. ^^

 3. Anders Matthesens “Jul på Vesterbro” som voksenkalender er fed, og er absolut en fornyet humor kalender i forhold til The Julekalender med De Nattergale.
  Som familiejulekalender må Pyrus absolut være en af favoritterne.

 4. Familien andersens julehemmelighed eller juletestamentet som voksenjulekalender.
  Krummernes jul som kl. 20 julekalender

 5. Uh der er mange gode gamle. 🙂 men hvad med skibet i skilteskoven , eller jul i Juleland 🙂 eller brødrene Mortensens jul 🙂 af nyere synes jeg pagten er god 🙂

 6. Synes helt klart at de skulle sende den første Pyrus julekalender, da børn elsker den og så lære de faktisk også en masse historie! Men det da lækkert de sender Andersen’s Julehemmelighed.. Dog har jeg alle de bedste julekalender på DVD 😀

  Men

  PYRUS.
  JUL PÅ SLOTTET.
  ANDERSENS JULEHEMMELIGHED.
  KRUMMERNS JUL.
  BAMSE JULEREJSE.

  Synes der mange gode DR og TV2 glemmer.

 7. Kan se at tv2 sender “Familien Andsersens Julehemmelighed” men er det ikke mere en voksemjulekalneder..
  Så hvad kommer der klokken 20.00 for børnene ?

  • Hej

   Teksten var desværre ved at blive redigeret, så der kom kun halvdelen af teksten med ud – “Andersens julehemmelighed” bliver vist på Charlie og kl 20:00 på TV2 bliver “Ludvig og julemanden” vist

 8. Okay jeg indrømmer det, det er faktisk juleønsket fra sidste år der har taget mig allermest med storm, jeg tror det handler om det er en nymoderne julekalender som for en gangs skyld formår at holde julen som emne, mens der sker noget. Jeg var så betaget af den og det var virkelig spændende.

  I år er jeg lidt skuffet, jeg glæder mig til den nye på DR1, Tidsrejsen for to år siden tog mig nemlig også med stort, men at TV2 sender Pyrus og en 5 år gammel julekalender er for plat. Jeg kan godt lide Pyrus, men der er så mange gode julekalendre der bliver glemt, fordi Pyrus og ‘nyere’ julekalendre bliver prioriteret højest. Jeg kunne godt tænke mig de tog Olsen Bandens Første kup eller noget i den stil, Brødrene Mortensens Jul, alt det gamle I ved.
  Det er lidt det samme der gælder for Ramasjang. Nissebanden? Har vi ikke snart haft den nok år i træk? Altså jeg har mange julekalendre på DVD og ja jeg ser også nissebanden af og til, men det er ligesom Pyrus sendt igen og igen og igen, vis dog børnene noget andet. Hvad sker der for børn kun har haft chancen for den svenske jul i svingen (Jul i Svinget på dansk) 2 gange? 2007 og 2010 endda ufatteligt tæt på hinanden, men det er 6 år siden og det er den perfekte julekalender at vise på ramasjang! Den er faktisk lettere for børn at forstå end Nissebanden-julekalendrene er. Man kunne sagtens vise Nissebanden i Grønland på Ultra og så putte Jul i Svingen ind på Ramasjang eller for den sags skyld sætte dem på samme kanal, men med Jul i Svingen tidligere end den anden. Synes i hvert fald DR skal stramme op så det ikke bare er de samme 4-5 julekalendre om og om igen ligesom TV2 for det er rent ud sagt sørgeligt. Ellers så find andre gode idéer frem, men hvorfor ikke have flere år i mellem de julekalendre som langt de fleste alligevel har på DVD?

  Nå, nok om DR, så synes jeg TV2 Charlie har taget et godt valg i år og valgt en voksenjulekalender der ikke er The Julekalender, hold da op. Jeg har aldrig set denne før, for de sidste mange mange år har voksenjulekalendrene der har været nok info om til man så dem, været The julekalender og Jul på vesterbro, jovist der har været andre, men det har ikke været noget at råbe hurra for, men denne her ved jeg mange voksne taler godt om så den glæder jeg mig faktisk til at se. Mon DR2 kan finde noget lige fedt? 😉

 9. Børne jule kalender.
  Pyrus, kummernes jul, Mortensens jul

  Voksne julekalender.
  The julekalender
  Jul i den gamle trædemølle
  Jul i kommunen ( blev sendt på DR2 mener jeg) , den var skæg.

 10. trolderik julekalender
  skibet i skilte skoven
  jul i jule land
  Nissebanden på Grøndland
  jul på slottet
  jul på torvet
  jul i gammelby

 11. De første tre Pyrus
  Jul i Valhal
  Jul på slottet
  Tvillingerne og julemanden
  Absalons hemmelighed

  Disse er klart de bedste! 🙂

 12. Emma

  Jeg vil gerne se tidsrejsen,
  pagten,
  Mikel og gulkortet og
  Tvillingerne og julemanden.
  Jeg syntes de var rigtig gode i burde virkelig sende dem igen

 13. Jeg ville bare ønske de ikke blev sendt så sent på DR1 og TV2………min på 9 kan ikke engang holde sig vågen til kl 20.30 (hvor TV2s slutter) og komme op til tiden i hverdagene………

 14. Ta jer sammen !
  Vi vil se de gamle klassikere – Jul i Valhal – Jesus og Josefine – Absalons hemmelighed – Ju på Vesterbro – Pagten og The julekalender.

  Tak.

  • jeg vil gerne se jul i svinget kan ikke huske hvornår den sidst blev vist og så vil jeg se den allerførste pyrus den med freja og så vil jeg gerne se jul i valhal for den er rigtig god og så vil jeg gerne se jul på vesterbro og jul i angrora og magnus tavnomus

 15. Helst en jeg ikke har på dvd, i kunne sende the julekalender igen, er faktisk den eneste jeg ikke har på dvd

 16. Pyrus i Alletiders Eventyr, The Julekalender, Jul I Gammelby, Absalons Hemmelighed, Nissernes Ø, TIdsrejsen og Juleønsket

Comments are closed.