Børnenes u-landskalender 2016 på vej og så er julen tæt på

børnenes u-landskalender 2016 på vej

Når årets tv-julekalender begynder at dukke op i butikkerne, så skal vi til at forberede os på julens kommen. For Børnenes U-landskalender 2016 blev præsenteret Frederiksbjerg Skole i Aarhus, som du kan se her på DR.

Du får i år også to julekalendere. Den ene er i relation til “Den Anden Verden” som er året tv julekalender på DR i 2016, mens den andet relaterer sig til Nissenbanden i Grønland, som bliver vist på Ramasjang i år.

Det nyskabende i år, er at du får 3-dimensionelle pop-up kalendere, og der medfølger et figur ark, som kan sættes ud og sættes på de to julekalendere.

Nikolaj Danielsen er kunsteren bag årets kalender, hvilket er meget logisk, da han også er chefscenograf på Den Anden Verden julekalender, og logisk nok overfører dette univers.

Overskuddet i år går til SOS børnebyernes arbejde i Dar es Salaam i Tanzania. I Dar es Salaam stiger indbyggertallet med en kvart million hvert år, hvilket udfordrer skolerne der har op imod 200 elever i nogle klasser, for halvdelen af den kvarte million hvert år er børn.

Færre elever i klassen og flere skoler

Dar es Salaam er en af de hurtigst voksende storbyer på det afrikanske kontigent, og med det voksende indbyggertal, kræver det ekstra ressourcer for at få flere skoler og mindre elev tal i klasserne. Derudover, så skal lærerne selvfølgelig også uddannes i at give den gode undervisning i form af kreativitet og leg.

Så gør dine børn glade og samtidig støt børnene i Tanzania så de får chancen og mulighederne for at skabe deres liv selv, hvilket 145.000 gjorde sidste ved at købe U-landskalederen. Det har sammenlagt siden 1962 hvor traditionen startede, indbragt rigtig mange millioner til gode formål.

Du finder årets kalender i handlen den 10 oktober og fremefter, så hold traditionen i live ved at købe den til børnene.