Årets brætspil til julegaven – Se kåringer fra Guldbrikken

årets brætspil til julegaven

Årets brætspil til julegaven? Lige om lidt er det snart juletid, og så forberedelserne i gang hvilket jo kræver julegave til børnene, voksne og alle andre.

Der findes rigtig mange gode ideer til årets julegave, men brætspil har dog altid været en god gaveide, for det er både noget flere er sammen om, og så det også sjovt for alle aldersgrupper. Blandt populære klassiske brætspil finder man Matador, Backgammon og Trivial Pursuit.
Den danske brætspilspris Guldbrikken har kåret årets spil i forskellige aldersgrupper, og disse kåringer er jo oplagte gaveideer til de små, mellemstore og voksne, som samtidig kunne bruges til sjov hygge sammen i juledagene.

Ravnerok – Årets brætspil til børn fra 5 år

Ravnerok årets brætspil til børn

Spillet Ravnerok der er udviklet af Marco Teubner og udgivet af Four Esses, er et sjovt spil for 2 spillere fra 5 års alderen.

De to spillere sidder på hver siden af en mur i børnespillet, og her skal de så prøve at placere ravne på de bedste pladser. For at slå modstanderen, så skal man selvfølgelig også forpurre det for modstanderen, og her går det ud på at få væltet modstanderens ravne.

Man flytter, placerer, vælter og skifter ved at slå med en terning, som jo er den klassiske brætspil ting, og ved at slå med terningen så placerer man en ravn på sin side eller vælter modstanderens ravne. Det sker ved at fjerne en mursten i muren imellem de to spillere, og vinderen bliver det barn, som har fleste ravne siddende på muren.

Et godt spil som stimulerer barnets hjerne og samtidig indeholder det nødvendige held og tilfældighed som en terning giver.

Spillet er for 2 spillere og kan spilles fra 4-5 års alderen.

Flick’en Up – Årets brætspil til familien fra 8 år

køb flick'em up familie brætspil

Et brætspil der kan bruges af 2 til 10 spillere og er velegnet fra 8 årige og op, er Flick’en Up der er udgivet af Enigma Distribution og udviklet af Jean Yves Monpertuis og Gaëtan Beaujannot.

Et sjovt, fascinerende og legende fedt familiespil hvor to hold dyster mod hinanden. Temaet er western hvor det ene kan være banditterne og det anden sheriffen som samfundets beskytter.

I spillet skal man rykke brikker, og udkæmpe dueller ved at knipse brikkerne rundt på bordet. Det kræver lidt teknik, men er utroligt sjovt og nemt at gå til for hele familien, og perfekt som det sjove familiespil i juledagene.

Codenames – Årets voksenspil fra 14 år

En brætspil der kunne være en af de gode gaver til en teenager, er det fede Codename som Enigma Distribution har udgivet.

Brætspillet der kan spilles af 2 til 8 spillere fra ca. 14 år, er udviklet af Vlaada Chvátil og er spil om at arbejde sammen for at opfinde og afkode kreative kodeord. Spillet tager udgangspunkt i at man skal finde sine agenter på spillepladen, og her er det at hjernen bliver udfordret, for du ved ikke hvem de er. Det er nemlig de forskellige ledetråde igennem spillet, som i sidste ende skal få dig til at finde agenterne, og samtidig undervejs, undgå modstanderens agenter og lejemordere.

Skæg og Skøre Briller – Årets selskabsspil

Årets familiespil fra 8 år og som man kan være 3 til 8 spillere om, er udviklet af Lindemann Creative Minds og udgivet af Game InventorS.

Et sjovt selskabsspil der kan samle både unge som gamle, til en gang god selskabssjov. Det er et spil lige ud af landevejen, for det gælder om at komme hurtigst igennem brættet og klare de forskellige udfordringer undervejs. Forskellige spørgsmål og gåder er hvad du bliver udfordret med i jagten på at vinde, og hvis det går helt galt, skal du iføre dig skæg og skøre briller hvis du dummer dig – Find spillet her, som måske skal være en af de årets sjove julegaveideer til børn og voksne.

Tidligere artikelPlaymobil julekalender til drenge og piger 2020 – Bedste pris samlet her
Næste artikelJulekugler – Smukke julekugler til juletræet eller vinduet