Kalendergaver til børn

Kalendergaver til børn

Julen er lig med traditioner, og er der noget, danskere er gode til, så er det at værne om traditionerne. En elsket juletradition blandt børn er kalendergaver. Tanken om at vågne op til en gave hver dag i december kan give ethvert barn julelys i øjnene. Som forælder kan det dog hurtigt blive en stressende affære, og du sidder måske og får sved på panden ved tanken om alle de gaver, du skal ud og købe. Men bare rolig, hvis fantasien ikke rækker til 24 gaver, så får du her nogle gode ideer til kalendergaver til børn, som de vil sætte pris på.

Kalendergaver til drenge

Kalendergaver til drengeDe fleste drenge er glade for køretøjer. Derfor kan nogle af kalendergaverne f.eks. bestå af legetøjsbiler, fly, tog eller busser. Hvis din dreng er fartglad, kan du sagtens komme afsted med at købe forskellige legetøjskøretøjer i løbet af måneden, så længe de ikke er de samme.

Lego plejer også at være et hit blandt drengebørn. Til den yngre dreng, kan du købe noget Duplo og til den lidt større en samle selv Lego-model. Der findes mange forskellige mindre Lego-byggesæt, som kan fås til fordelagtige priser.

Har du en dreng i skolealderen, kan du købe ting til skoletasken. Det kan være alt fra et penalhus til blyanter eller en sej nøglering, der kan hænge på tasken. Du kan også købe en opgavebog, hvis din dreng godt kan lide at sidde og nørkle med ting og udfordre sig selv.

Mange drenge er også bidt af en gal bold, hvorfor det også er en mulighed at købe nogle tennisbolde, en hoppebold, en fodbold osv. Man kan ofte finde nogle seje bolde med motiver fra fx tegneserier eller endda nogle med lys i.

Se udvalget her →

Kalendergaver til piger

Kalendergaver til pigerPiger, især de yngre, er som regel vilde med dukker eller bamser. Hvorfor det er oplagt at finde en sød lille bamse eller dukke til at lægge i julesokken. Man kan sagtens nøjes med en lille en, da den jo både skal være til at betale samt kunne være i sokken.

Så langt tilbage de fleste kan huske, har pigebørn interesseret sig for påklædning. Før i tiden sad pigerne med påklædningsdukker, men i dag er det også muligt at købe påklædningsbøger. Du kan jo evt. se, om du kan finde en bog med din datters yndlings prinsesser. Det er i hvert fald garanteret, at du ikke vil se hende de næste par timer, mens hun har travlt med at iklæde figurer de flotteste kjoler.

Ligesom piger kan lide at påklæde dukker, så kan de også godt lide at gøre noget ud af sig selv. Hvad med at købe nogle flotte elastikker eller spænder til håret eller en fin hårbørste til at børste det med. Du kan også købe en sød plastikhalskæde, armbånd eller ringe, som din datter vil blive ellevild med.

Nu hvor det trods alt er jul, så er en ide også at købe nogle udstiksforme. Mange piger elsker at bage, især hvis det kan gøres til et hyggeligt projekt med forældre, bedsteforældre, søskende eller veninder. Der findes mange fine udstiksforme med forskellige julemotiver. Så kan du enten selv være med til at bage julesmåkager eller foreslå at være den nødvendige testsmager, på den måde får du også noget ud af gaven.

Se udvalget her →

Billige kalendergaver til børn

Billige kalendergaver til børnJulen bliver tit en dyr affære, og skal du ud og købe 24 kalendergaver ved siden af de normale julegaver, så kan det hurtigt løbe op. Kalendergaver behøver dog heldigvis ikke at koste særlig mange penge. Som regel er det selve konceptet og ikke gaverne, som børnene sætter pris på. De elsker ideen om, at nissen kommer forbi om natten og lægger en gave til dem.

Der findes mange muligheder for at købe billige kalendergaver. Du kan f.eks. købe nogle falske tatoveringer, perler og perleplader, kortspil, gavemærker med julemotiv, juleklippeting, klistermærker osv. Tag et smut forbi supermarkedet, en Søstrene Grene, en Tiger butik eller et andet sted, hvor du ved, at der er mulighed for at finde små kalendergaver til billige priser.

Se udvalget her →

Hjemmelavede og kreative kalendergaver

Kalendergaver til børn kan også bestå af hjemmelavede ting. Du kan f.eks. selv bage nogle julesmåkager, pakke dem flot ind og give dem som kalendergave. Du kan lavet noget blandet julepynt og give på forskellige dage, som du så kan aftale med dit barn, at i enten hænger op løbende i hjemmet, eller når i skal pynte juletræ.

Kalendergaver til børn behøver heller ikke altid at bestå af gaver. Du kan erstatte nogle af gaverne med opgaver eller små hilsener. Skriv nogle små lapper, hvor der står, at i dag skal i pynte op til jul eller lave risengrød sammen eller se en julefilm. Børn sætter ligeså meget pris på at få sådan en seddel, da de elsker udfordringer, og så vil de uden tvivl finde det super hyggeligt.

Kalendergaver til teenagere

Skal din teenager også have kalendergaver, skal du nok finde på nogle andre kalendergaver end dem til børn, end dem der allerede er nævnt. Til teenagedrengen, kan du købe f.eks. købe noget voks, strømper, underbukser, en dvd, slik, eller ting han mangler til skolen. Til teenagepigen kan du købe noget make-up, pyntenips, plejeprodukter eller bøger.

Du kan også finde nogle sjove og anderledes pakker såsom lugtdræbere til skoene, vandhøjtalere eller kølekrus.

Du vil måske ofte finde, at en pakkekalender til ham kan være sværere at finde på end til hende, da drenge som regel ikke har ligeså mange ønsker som piger. Men det kan sagtens lade sig gøre, hvis bare man tænker lidt kreativt og ikke skruer sine forventninger op. For en pakkekalenders formål er at skabe glæde og ikke bringe dyre gaver.

Adventsgaver til børnene

Kalendergaver til børn kan også erstattes af adventsgaver. Det giver ofte mening i forhold til teenagebørnene, der som regel får mere ud af en lidt dyrere gave og heller ikke har et behov for at få en gave hver dag. Med adventsgaver har du nemlig mulighed for at skrue prislejet lidt op, da du i så fald kun skal ud og finde fire gaver.

En adventsgave til ham kan f.eks. være et computer- eller PlayStationspil, tøj eller noget gear til sportsgrenen.

Til hende kan du også købe noget tøj, et smykke eller en taske. Mulighederne bliver i hvert fald lidt flere, når du har lidt mere at gøre godt med og færre dage at finde gaver til.