Hvad er advent? Få det hurtige og præcise svar

Hvad er advent og hvorfor holder vi det

Det er forskelligt hvornår julen faktisk starter for os og samfundet generelt, for forretninger begynder ret ofte allerede i oktober, ligesom julefrokoster, julesne og andre ting der er associeret med julen starter i begyndelse af november og frem.

En ting der er et fast holdepunkt omkring hvornår julen rent faktisk starter, er adventstiden.

Det er måske ikke politisk korrekt sagt, men hvem kender egentlig til, hvad advent rent faktisk er? Jo, vi kender til de 4 søndage, adventskransen og søndagsgaverne, men kan du svare på “hvad er advent?”

Det er der ikke ret mange af os der kan, og nok derfor derfor du læser det her, så du ved mere om hvorfor og hvordan omkring julen.

Hvad er advent egentligt og hvorfor holder vi det?

Julen begynder når advent starter. Advent betyder “Herrens komme”af det latinske ord “Adventus Domini”. Grunden til at vi rent faktisk holder advent, er for at fejre Jesus komme, eller som mange af de kristne historiefortællinger fortæller, så er det herrens kommen da Jesus er en og samme person.

Vi mennesker i kristen forstand markerer ventetiden eller forberedelsestiden til Jesus barnets fødsel. Den starter ved 1 søndag i advent hvor det kirkelige nytår starter. Denne tid var i ældre tid en bod og fastetid som den åndelige forberedelse.

Det er også i nyere tids forstand forbundet med de gængse traditioner indenfor jul som vi har i Danmark. Her byder traditionerne på adventskrans, julemarkeder i Danmark, adventsgaver til konen, børnene eller andre, og disse er måske ikke forbundet med de kristne historiefortællinger, men helt klart det der gør, at de fleste holder advent i nutidens tidsalder.

Se videoen her der forklarer dig udførligt med præcise facts hvad og hvorfor vi afholder advent.

 

Advent og hygge

I Danmark er vi kendt for at hygge os. Julen er bestemt ingen undtagelse, snarere tværtimod. Mange danske familier bruger adventssøndagene på hygge. Børnene får adventsgaver i deres julesokker. Familie og venner bliver inviteret på gløgg og æbleskiver. Vi slapper af, gearer ned og hygger os sammen i familien. For mange danskere handler julen ikke så meget om det kristne grundlag, men i langt højere grad om en hyggelig tradition. Traditioner binder os sammen, og af den grund er juletraditionerne noget helt særligt og næsten helligt. Adventskranse og adventsgaver hører under disse hellige traditioner.