TV2’s nye julekalender ‘Tinkas Juleeventyr’ er godt i gang med optagelser

'Tinkas Juleeventyr' er godt i gang med optagelser
Foto: Billede lånt af TV2.dk

Julekalender på TV2 i 2017 er juleeventyret “Tinkas Juleventyr” som ruller over skærmen den 1 december.

Opdatering: Læs om dette års julekalendere i TV her.

‘Tinkas Juleeventyr’ er godt i gang med optagelser til årets nye kalender, der startede den 13. marts, så casting er ovre som du kan se her. Julekalenderen foregår primært på lokationer i Faaborg-midtfyen og Assens kommuner, hvor optagelserne efterhånden er ved at være i hus, og så rykker produktionsholdet til Sjælland for de sidste optagelser.

Hvad handler Tinkas Juleeventyr om?

2017 julekalenderen på TV2 drejer rundt om nissepigen Tinka, som for at vise at hun er en rigtig nissepige, skal have en nisse-amulet overrakt den første december sammen med de andre nisser, hvor de får foretræde for kongen som skal overrække nisseamuletten.

For at bevise at man er en rigtig nisse, så skifter amuletten farve. Det sker dog ikke for hovedpersonen Tinka, og det sætter gang i spekulationerne om at hun ikke er helt ligesom de andre nisser, eller om der er andet i gære.

Historien tager sig drejning om denne vilde nissejagt, som tvinger Tinka op til menneske-verdenen. Her støder hun ind i Lasse der er lidt af en ballademager, og sammen skal de to løse gåden om den manglede magi, og hvorfor nisser og mennesker ikke har set hinanden de sidste 100 år.

Dette foregår ved ‘Odins Odense’ jernalderlasbyen, som er nissernes landsby og ved Vester Åby tæt på Faaborg ligger der en gård, som også har en central rolle i historien da det er her, at Lasses farmor bor. TV2 Fyn har lavet et indslag om julekalenderen efter besøg ved optagelserne, som du kan se her.

Produktion og rollelisten

Tinkas Juleeventyr er skrevet af Flemming Klem og instruktør er Mogens Hagedo. Cosmo Film står for produktion af familie julekalenderen, som også har stået for produktionen af andre TV2 julekalendere gennem tiden, nemlig “jesus og Josefine” fra 2003, “Jul i Valha” fra 2005 og “Juleønsket” i 2015.

Rollelisten dækker over erfarne skuespillere hvor hovedrollen Tinka spilles af Josepine Højberg, som har erfaring fra Bubbers Juleshow på DR Ultra. Den anden hovedrolle Lasse bliver spillet af Albert Rosin Hansen, som ikke har nogen erfaring fra julekalendere før.

Tinkas nissemor bliver spillet af Neel Rønholt som du sikkert kender fra Juleønsket, og du finder også folk som Ellen Hillingsø, Troels Luby, Birthe Neumann, Anette Støvelbæk, Mia Lyhne, Lars Knutzon og Paw Henriksen som medvirkende i årets TV2 julekalender i 2017.