Julemarked i Tyskland? Få inspiration til det rette valg lige her

besøg et julemarked i Tyskland

Har du aldrig oplevet et julemarked i Tyskland? Hvis ikke, så er du gået glip af sød oplevelse med hyggelige tradition der strækker sig tilbage til middelalderen og som er større, flottere og hyggeligere end nogen julemarked i Danmark.

I starten var markederne nok mere et traditionelt marked, hvor borgere i juletiden kunne købe vinterforråd. Omkring det 17 århundrede skiftede det dog til at være som de tyske julemarkeder er i dag, nemlig baseret på hygge og jul frem for de mere praktiske formål.

Hvad er et klassisk tysk julemarked?

I dag er der forskellige julemarkeder der strækker sig fra Flensburg, Kiel, Lübeck ned til Stutgart, Rothenburg, Freiburg. Kort sagt, så er julemarkeder udbredt overalt i Tyskland og er en  fast tradition for mange mennesker, at hygge sig med deres favorit sted år efter år.

Det mest kendte julemarked er Christkindlesmarkt i Nürnberg, hvor du finder de lækre Lebkuchen honningkager.

Striezelmarkt i Dresden har været åbnet igennem næsten 600 år, og er i dag en af de ældste julemarkeder i Tyskland, som er særlig kendt for julekager og julefigurer.

De tyske julemarkeder byder nemlig på et sandt overflod af hyggelig stemning i form af udsmykning, lokation og selvfølgelig muligheden for at behage ganen og maven med et festfyrværkeri af lækkerier. Derudover, så er det også en god lejlighed til at få gjort noget juleshopping og opleve de forskellige oplevelser der bliver budt på.

Det er oplagt at holde en forlænget weekend i en tysk by, for Tyskland ligger behageligt tæt på Danmark, så det er ret nemt at køre et par timer ned over grænsen fra Fyn & Jylland, og besøge f.eks. det populære julemarked i Lübeck.

Vi har jer på Juleliv valgt at vise en oversigt over et par af de populære markeder for bosiddende i Danmark.

Markedet i Berlin

Berlin er en fantastisk by at besøge i en forlænget weekend, for her finder du alt hvad hele Danmark har at byde på, og så selvfølgelig en masse ekstra ting der samtidig er pakket ind i tysk organisering, hvilket bare gør ting som f.eks. at komme rundt meget nemmere i forhold til Danmark.

Julemarkedet i Berlin er ikke et men rigtig mange forskellige, hvor det største foregår ved Jannowitzbrücke og Alexanderplatz. De store julemarkeder åbner fra ca. 23 november og frem til julen slutter.

Julemarked i Lübeck

Et af de smukkeste julemarkeder i Tyskland er i Lübeck. Ved rådhuspladsen i den indre by foregår det super hyggelige marked, som bare emmer af hygge og jul overalt, og lige bagved finder du markedet til børn samt selvfølgelig eventyrskoven som børn elsker.

Julemarkedet i Lübeck begynder omkring den 21 november og frem til den 30 december og foregår på de forskellige markeder i Lübeck. Det er en yderst populær oplevelse for turister fra hele verden, så det gælder om at reserverer hotellet i god tid, hvis du gerne vil bo centralt.

Julemarked i Hamburg

Hamburg der ligger ca 2.5 – 3 timers kørsel fra Århus, byder også på en flot palette af hyggelige julemarkeder.

Start datoen ligger fra 22 november til omkring den 23 december hvor det største marked findes på rådhuspladsen. Her finder du alverdens boder med juleting og servering, som kan besøges fra formiddagen til ca. 21-22 om aftenen.

Rostock julemarked

Det største julemarked i Nordtyskland finder du ved Rostock. Der findes forskellige markeder her, hvor det største findes i centrum mellem Kröpeliner Tor og Neuer Markt og et historisk marked foregår ved Kloster Zum Heiligen Kreuz.

Start tidspunkt for markederne i Rostock er fra ca. den 21 november og frem til 22 december. Et hyggeligt sted hvor især børn vil få stort udbytte og sjov med karruseller, pariserhjul, eventyrskov og andet.

Se video her med julemarkedet i Heidelberg længere sydpå, hvis du vil opleve de sydlige markeder.