Juleshopping i Danmarks mest julede stormagasin

Juleshopping i Danmarks mest julede stormagasin

Juleshopping i Danmarks mest julede stormagasin?

Enhver dansk butik med respekt for julen og omsætningen sørger for at pynte flot op og sætte fokus på de produkter, der i særlig grad relaterer til højtiden. Det er vi efterhånden vant til, men går vi små 200 år tilbage i tiden, var det hele meget afdæmpet – måske lige med undtagelse af det legendariske Magasin, der allerede dengang var på forkant med udviklingen, inspireret af førende stormagasiner som eksempelvis Le Bon Marché i Paris. Læs med og bliv klogere på historien bag Magasin og mulighederne for juleshopping.

Lidt historie om Magasin

Det første Magasin-varehus blev etableret i Aarhus helt tilbage i 1868 af Theodor Wessel og Emil Vett. Butikken hed i starten ”De Forenede hvidevare Forretninger”, og produktsortimentet var i starten koncentreret om tekstiler til husholdningen samt metervarer. Allerede fra starten var der stor fokus på at sætte kunden i centrum, og den tilgang har holdt ved lige siden. Butikken blev hurtigt en succes, og i 1870 åbnedes derfor nye varehuse i både Aalborg og København. I den forbindelse med navnet ændret til Magasin du Nord, og det hedder butikkerne faktisk den dag i dag, selv om vi i daglig tale blot kalder dem ”Magasin”. I dag er der 6 store varehuse, hvoraf de fleste er beliggende på Sjælland.

Flotte udstillinger til beundring og inspiration

Med inspiration fra førende udenlandske stormagasiner som for eksempel Le Bon Marché i Paris besluttede Magasin allerede meget tidligt, at udstillinger og inspiration skulle være et af stormagasinets kendemærker. Og det har man gennemført alle årene, hvor specielt magasinernes juleudstillinger er meget berømte og noget der har givet mange spændende julegaveidéer til hele familien.

Hvert år vælges et tema, som udspiller sig i både udstillingsvinduer og inde i selve forretningen. Eksempelvis var temaet i 1937 ”Snehvide og de 7 små dværge” og ”Peters jul” i 1962. I nyere tid har julemanden selvfølgelig også været fast gæst i butikkerne ved juletid. Magasin var også blandt de første med postordrekataloger, og specielt Magasins julekatalog vil mange kunne huske som det første tegn på, at julen er på vej og hvem har ikke kigget de mange sjove julegaver til børn igennem sammen med de små.

Netbutikken giver ikke det fulde udbytte

Magasin har altid været på forkant, og det er da også en del år siden kæden lancerede muligheden for at handle på nettet og få varen leveret. Leveringstiden er kort, fragtprisen er lav og der er selvfølgelig mulighed for gaveindpakning. Som en ekstra service er der også altid udvidet returret, både til jul og resten af året. Du kan i øvrigt selv vælge, om den flot indpakkede julegave skal sendes direkte til gavemodtager med vedlagt hilsen, eller til dig, så du selv kan overbringe den personligt.

Men selv om netbutikken på alle måde er optimal og tilfredsstiller alle de krav, man som nethandlende kan finde på at stille, er der alligevel noget, der mangler. Af gode grunde er det jo helt umuligt at præsentere de mange dufte, oplevelser og indtryk, som jo netop er det, der gør Magasin til noget helt særligt. I dag er der 6 Magasin-butikker jævnt fordelt over hele landet, så for de fleste er det muligt at besøge et af stormagasinerne live. Riv en dag ud af kalenderen, slå følge med venner og/eller familie, og få en juleshopping-oplevelse, der siger spar to til næsten alt andet.