Julemarked i Lübeck? Læs her hvorfor du skal besøge

Julemarked i Lübeck

Hvis du er til glæde, jul og super dejlig hygge, så er julemarked i Lübeck stedet der kan give dig alle tre ting på en gang.

Tyskland i julen byder på virkelig hygge og lækre ting til ganen, for du møder nemlig alverdens lækre ting som store glinsende pølser i boderne, dampende vine, kringler, svampe, pandekager, knas og meget andet som er fælles for alle de tyske julemarkeder, noget man ikke finder helt i samme grad på julemarkeder i Danmark.

Hvis du er til de klassiske wurst og glühwein og samtidig gerne vil opleve smukt kunsthåndværk, så er Lübeck absolut et af de gode markeder, som jo ligger dejlig tæt på Danmark også.

Hvad byder Lübeck julemarked på?

Først og fremmest skal du besøge julemarkedet i Lübeck ud fra at du og i vil hygge jer. Hvis i har børn, så kunne det være en dejlig weekend sammen hvor en eller to overnatninger er tilrådeligt, da der er meget at hente.

Julemarkedet i Lübeck er meget populært, og fra november og frem i december er der rigtig mange mennesker fra Danmark, Tyskland og andre lande som gerne vil opleve stemningen og den smukke by i juletiden.

Markedet i Lübeck ligger nemlig på den smukke og gamle rådhusplads, der giver den helt rigtige stemning både i nostalgi og samtidig med plads til de mange mennesker. Bagved den gamle rådhusplads ligger der en sideløbende julemarked, der er specielt skabt til de mindste børn, og her vil børnene kunne finde alverdens dukker der er skabt ud fra tyske eventyrer, hvor man finder mange fra Grimms eventyr.

Når du er i Lübeck så skal du næsten også besøge det gamle rådhus i sin gotiske og renæssance stil. Det er nemlig bygget mellem 1200 og 1500 og skaber det perfekte samlingspunkt for julemarkedet. At se de overdådige audienssal og hallen med de skinnede teglsten, er noget som en guidet tur på rådhuset byder på, og absolut værd at besøge for både de unge som gamle.

Udover de mange lækre boder med alverdens ting indenfor kunsthåndværk, så er der selvfølgelig også alle lækkerierne til ganen.

Julemarkedet byder på lækre ting til ganen og maven

Et julemarkedet i Tyskland er ikke et rigtig marked uden man nævner alle de mange lækkerier til ganen og maven. For et julemarked byder selvfølgelig på alverdens lækre ting i både mad, godter og drikkelse.

Rådhuset kælder f.eks. hvis i tager en tur her, byder på restauranten Ratkeller, hvor man kan købe sig et godt solidt tysk måltid der på rigtig tysk maner, giver dig mæthedsfornemmelse, og selvfølgelig skal det kombineres med husets hjemmebrygget øl.

Lige skråt overfor rådhuset finder du et lækker konditori der hedder Niederegger, som byder på alverdens lækre søde ting indenfor konfekt og marcipan. Her kan du nemlig finde alverdens afskygninger indenfor marcipanfigurer, helt ligesom du finder et hav af forskellige chokoladekalendere, marcipanbrød i store størrelser og meget andet.

Udenfor ved de forskellige boder, her finder du selvfølgelig også alle mulige slags lækkerier indenfor alt, og det sværeste er nok at sige nej til børnene, for der er absolut chance for akut mavepine, for øjnene bliver jo ikke altid lige så hurtige mætte som maven.