Du kan her se hvordan du kan lave den perfekte juleand til julemaden ved madskribenten fra Fyns Amt avis, Hans Jensen.
Som udgangspunkt så skal man bruge en and på 4 kg til ca. 4 personer, så du kan tage det som udgangspunkt alt efter hvor mange du skal lave and til.
Du skal bruge et par ting for at lave den lækre and som Hans Jensen viser i videoen nedenfor. Du skal nemlig bruger 2-4 stk. æbler og svensker. De bedste svesker i verden får du fra Sydfrankrig, men det gode alternativ er udstenet svesker fra Californien.
Du starter med at udtage fedtflommen, og så fylder du æbler og svensker i anden, som du propper godt til.
Dernæst skal du lukke anden med kødnåle, så den holder godt sammen.
Gnid anden godt på begge sider med salt og peber, og så er du klar til at begynde stegningen stort set.
Hæld en liter kold vand ned i bradepanden, og steg anden i ca. 4 timer. Tag anden ud og vend den, så den ligger med brystet opad. Put den tilbage i ovnen og steg videre på 130 grader i ca. to timers tid hvis anden er på over 4 kg.
Sådan laver du den perfekte and, som du kan se visuelt på videoen lige her.
Hvis du vil have en anden god opskrift, så se den fra Maduniverset lige her, som også skaber den lækre and til julen.