Hyg med konfekt og kager på den sunde måde med disse tips

Hyg med konfekt og kager på den sunde måde

Julen kan være hård ved vægten, for et måned med konfekt, gløgg og fed julemad kan gøre træningstøjet for småt, når man finder det frem i det nye år.

Hyg med konfekt og kager på den sunde måde ved hjælp af de nedenstående tips. Så kan du måske undgå at kæmpe med vægten i januar som er tidspunktet for fleste nye medlemmer i fitnesscentrene.

Kager og konfekt hører sig til i julen

Man skal aldrig blive fanatisk, for selvom du selvfølgelig skal holde igen med konfekten. Hvis du har en sød tand, som ret mange af os har, så er december måned en prøvelse at komme igennem hvis man gerne vil undgå ekstra kilo på kroppen.

Det kan svært at modstå fristelserne, men prøv at spise nødder og frugt frem for de søde ting som marcipan, chokolade, nougat og alt det andet der indeholder alt for meget fedt og sukker.

Bag nogle lækre julekager hvor du kan vælge det sjove tilsæt og udstyr fra f.eks. Kforkage.dk her, og vælge de gode julebagsopskrifter der samtidig også kommer i den sunde ende, hvor Arla har et ret lækkert udvalg.

Du kan overveje alternativer til det tradionelle fede, hvor det at lave brændte mandler med lakrids ikke hjælper på vægten, med mindre du sparer på sukkeret.

Kontroller dit blodsukker

Du har sikkert prøvet det, eller observeret mange gøre det – Nemlig at de sparer på appetitten op til den 24 december, for at skabe plads til at spise igennem af julemaden. Ideen er selvfølgelig god nok, men det er dog i strid med hvordan kroppen fungerer.

Hvis du sulter dig selv, så bliver mavesækken faktisk mindre, og hvis man så prøver at fylde en masse derned, så kan man ende med seriøse problemer som hjertekvababbelser og ildebefindende for ikke at snakke om seriøse mavesmerter. Derfor skal du styre dit blodsukker ved at spise ganske normalt igennem dagen, hvor du jo kan udskifte middagsmaden med noget let som knækbrød og salat, helt ligesom dette kan stille sulten om eftermiddagen.

Tænk over fedt niveauet i maden

Du ved det selvfølgelig, at fedtindholdet på det som vi indtager, er hvad der giver de ekstra kilo på sidebenene. Derfor sørg for at vælge de magre udgaver af f.eks. flæskestegen, og hvis du står for maden, så er svinekam mere magert end nakkekam og så fremdeles, hvilket kan være med at nedsætte fedtindholdet.

And er jo dybest set ligesom kylling, som ikke er er usundt, men skindet er dog. Det lækre sprøde andeskind har nemlig et ret højt fedt indhold som regel, og hvis du vil skære fedtet væk for vægtens skyld, så er andeskindet et sted at skære væk også. Læs vores artikel om at hvordan du kan lave den perfekte juleand, hvis du mangler god inspiration hertil.

Brune kartofler hører sig jo julen til, og de er ret kalorierige, nu de jo er brunet i sukker og smør. Spar på indtaget af brune kartofler og hold dig til de hvide. Hvis du står for at lave kartoflerne, så kan du med fordel med spare på både sukkeret og smør, ved at du skyller kartoflerne inden de ryger på panden.

Lav den klassiske sovs på bouillon fra stegen fremfor fløde, mælk og smør.

Husk det gode sunde råd om indtagelse om mad

De fleste kender jo de gode sunde råd om at spise på den sunde måde, for man skal altid kun spise indtil man er mæt. Desværre tager den menneskelige hjerne ca. 18-20 minutter at registrerer at man er mæt, så derfor tyg grundigt og langsomt så du ikke når at indtage alt for mange kalorier som hjernen ikke registrerer.

Det gør sig jo gældende om det årlige ris allemande tradition hvor man spiser alt for meget for at få mandlen, hvilket jo er skidt for sundheden, nu indholdet af piskefløde er ret højt.

Hvis du spiser på den rigtige måde, så slipper du også for at få ondt i maven på grund af fordøjelsesproblemer.

Husk at lidt motion er bedre end ingen motion

Mange glemmer at motioner i december, hvor der jo ofte er familietræf, julefrokoster og vejret som regel er regnfuldt, mørkt og ofte trist. Det er dog en ret dum ide, for hvorfor ikke motioner bare lidt hver dag, hvor noget så simpelt som at gå en tur, kan hjælpe med til at holde vægten på plads?

Gå en tur mindst 5 gange om ugen og helst hver dag, hvor du selv sætter distance og tidspunkt, og julelys er jo faktisk hyggeligt at se på i mørket.

En anden god måde til at optimerer formen, er at bruge tiden foran fjernsynet til at træne lidt. Man behøver absolut ikke træningsredskaber eller andet, for gulvet foran fjernsynet og din krop er perfekt til at skabe lidt træning. Mavebøjninger, rygbøjninger, armbøjninger, strækøvelser og yoga er noget alle kan gøre, og alle kan også bruge 10-15 minutter hver dag foran nyhederne eller julekalenderen som børnene jo gerne vil se.