Året U-landskalender for 2015 går til Nepal

årets u-landskalender for 2015 støtter børn i Nepal

Årets U-landskalender for 2015 i Danmark blev præsenteret den 5 oktober på Ørestad skole af Prins Joachim, Pers Vers og værten fra DR Ultra, Joakim Ingversen.

Overskuddet i år fra Børnenes U-landskalender går til Care Danmarks projekt i Nepal, hvilket er grunden til at Prins Joachim var med til lanceringen, da han er protektor for Care Danmark.

Beløbet som årets julekalender samler ind, bliver suppleret med ekstra bidrag fra Danida, så det samlet beløb beløber sig til 8-10 mio. kr. Disse penge skal være med til at gavne Himalayas bjergbørn i nogle af de fattigste distrikter, så de får sund mad og sikre en uddannelse for dem også.

Hvorfor støtte børnene i Nepal?

Grunden til at mange af disse børn ikke får den gode kost og uddannelse, skyldes de lave temperatur om vinteren i bjergene. Kulden betyder at familierne må søge nedad fra højderne for overlevelse, og det giver også en manglede uddannelse, da de jo logisk nok, er væk fra landsbyen hele vinteren hvor skolen er lokaliseret.

Det kan støtten fra julekalenderen heldigvis være med at afhjælpe, da pengene fra overskuddet kan være med til at sikre at børnene får en intensiv skolegang om sommeren, hvor familierne netop befinder sig i landsbyen.

Læs også: Alt om dette års julekalender

U-landskalender.dk og det tredje øje?

Sammen med pressemødet lancerer Danida også en hjemmeside om Nepal, som du kan se her, som danske børn skal bruge som undervisningsmateriale om Nepal i temauger.

Årets bog “Det tredje øje” som Kim Langer har skrevet og Per Vers har indtalt som lydbog, er centrum for materialet for den omtalte hjemmeside, der danner grundlaget for udbredelsen af at børn udenfor danske grænser, mange gange godt kan have det sværere end i vores egen andedam.