Årets julemærke er tegnet af Dronning Margrethe

Årets julemærke er tegnet af Dronning Margrethe

En sød og god tradition omkring jul for rigtig mange danskere er, at sende julekort påført årets smukke julemærke, og i år bliver med garanti ikke anderledes for de mange, hvor dette er en fast tradition. Det der dog bliver anderledes er motivet på julemærket, for årets julemærket er tegnet af Dronning Margrethe.

I år 2015 sagde Dronningen ja til at tegne julemærket, som man kan sige, har 150 års jubilæum da det nemlig er 150 år siden at arkitekten bag julemærket blev født. Arkitekten er nemlig Einar Holbøll der udgav det første mærke tilbage i 1904, og som lige siden har været en fast dansk tradition til støtte for udsatte børn i kongeriget.

Julemærkefonden der står julemærket, er taknemmelig for at dronningen igen i år vil tegne mærket, som majestæten sammen med kronprinsesse Mary vil afsløre på Københavns Rådhus den 28 oktober 2015.

Det er ikke første gang at dronningen har brug sine kunstneriske evner med julemærket, for hendes majestæt har faktisk tegnet mærket to gange før.

Både i 1970 og 2003 stod regenten bag motivet, og har faktisk også selv været portrætteret på julemærket. I 1942 blev som hun lille pige portrætteret på julemærket, helt ligesom i forbindelse med tronskiftet i 1972 fik hun også den store ære.

Julemærket er med til at støtte og finansierer driften af de fire julemærkehjem, hvor 750 børn får hjælp til at tackle deres forskellige problemer. Så selvom vores samfund jo i stigende grad går over til elektronisk post, så både glæd nogle venner og familiemedlemmer med et julekort, og støt samtidig børnene som har brug for støtten, hvilket årets julemærke jo i høj grad er med til at gøre, og måske det ligefrem giver grobund for en hvid jul i Danmark også.