Når juletiden nærmer sig, hvilket jo i mange forretninger allerede er i oktober måned, så kan de færreste vel frasige os at dagdrømme lidt om den hvide snebeklædte jul, for julen og sne er forbundet stort set.
Det er den romantiske tanke om julen, for hvor ofte er der egentlig hvid jul i Danmark?
Er den danske jul virkelig hvid?
Når man snakker om den sneklædte jul, så kan vi alle huske den særlige juleaften hvor sneen faldt fredfyldt fra himlen, men mon ikke dette er mere fra de hyggelige juleting, film, serier og andet som f.eks. Peters Jul, for faktisk har der ikke været ret mange juleaftner med sne.
Hvis man tager udgangspunkt i reglerne fra Meteorologisk Institut så skal der ligge mindst en halv cm sne i 90 % af Danmark op af eftermiddagen før der er hvis jul.
Dette er faktisk kun sket i 1915, 1923, 1938, 1956, 1969, 1981, 1995, 2009 og 2010.
9 gange i løbet af 100 år er faktisk ikke ret meget, og er heller ikke sådan de fleste af os forbinder den hyggelige og fredfyldte hvide jul her i Danmark, hvilket jo er ret sjovt.
Ifølge de kloge folk som har regnet på det, så er chancen for den hvide jul i alt almindelighed kun ca. 8 %, og faktisk er der 67 % chance for at juleaften sidst på eftermiddagen og frem bliver både mild og lidt små kedelig grå.
Så hvis du går og drømmer lidt om den hvide jul på det store aften, så skal der nok indkøbes lidt hyggelige julefilm og andet for chancen for den søde hvide jul er desværre ikke ret stor.