Skatteregler vedrørende julegaver til børn eller firmaer?

Skatteregler vedrørende julegaver til børn eller firmaer?

Julegaverne skal findes inden den 24 december, og her er især julegaverne til børnene vigtige at have husket for julefreden.

Det husker de fleste, men hvor mange af os kender egenlig til skatteregler i forhold til gaver til ens børn for ikke at snakke om de større gaver der måske indbefatter generationsskifte i firmaer.

Generationsskifte kan du læse om her, hvor det med de skattefrie gaver til børn, er noget mere overskueligt at huske.

Hvordan reglerne er for skattefrie gaver til børn

Skatteregler vedrørende julegaver til børn eller firmaer? Hvad end det er konfirmationsgave, fødselsdagsgave, studentergave eller julegave til dit barn, så kan der skattefrit gives et beløb på 64.300 kr i 2018.

Alt over dette beløb er skattepligtigt, hvor alt under er skattefrit. Hvis du giver for over beløbet, så bliver dette beskattet med 15% af den overstigende sum.

Hver forældre må give for dette beløb, så beløbet kan ganges med 2 i dette tilfælde, hvilket heldigvis gør tingene nemmere, hvis man planlægger at give så høje beløb til sine børn.

Der findes også lån, hvor du ret nemt kan omgå skatteafgiften, for du må låne penge til dit barn uden renter, bare der foreligger et officielt lånedokument.

Læs selv hvad skat skriver om det her:

Pengegave til et familiemedlem

Giver du et familiemedlem en pengegave? Så kan du her se, om du skal betale gaveafgift, og regne ud hvad afgiften bliver.

Gaven er til dit/din

Dine børn/stedbørn og deres børn i alle led (fx dine børnebørn og oldebørn). Hvis I ikke er gift, regnes din partners særbørn ikke som dine stedbørn.

Du kan skattefrit give 64.300 kr. til hver af dine børn i 2018.

To forældre kan derfor samlet (I giver begge en gave) give hvert barn 128.600 kr. skattefrit.

Giver du mere?

Giver du mere end 64.300 kr. , er gaveafgiften 15 % af beløbet over 64.300 kr.

Ligesom med arveret og gaver til sine børn, så er der også regler for firmagaver.

Firmagaver

Som firmaejer med ansatte så skal du nok også give gaver til både de ansatte men måske også forretningsforbindelser m.m.

Det at finde på gode firmagaver er blevet dejligt nemt med de mange online tilbud, hvor en julegave nok ofte ligger i 5-750 kr. klassen. Det er heldigvis ikke skattepligtigt, så de ansatte slipper for et peget finger af manglede skattebetaling.

Bagatelgrænsen for gaver er på 1100 kr. hvilket er det beløb, som medarbejder må modtage gaver for om året uden at blive beskattet. Her er julegavegrænsen på 800 kr. hvilket dog kan hæves til 1100 kr. hvis der ikke har været uddelt andre gaver i løbet af året.

Gavekort sidestilles med gaver når det er specifikt og ikke kan ombyttes til kontanter. Hvis det  kan dette, bliver det betragtet som kontanter og bliver fuldt beskattet.