Mandelgave ideer – Få inspiration til brugbare mandelgaver her

find de gode mandelgave ideer

Søger du mandelgave ideer til julen ? Når det bliver jul så følger der mange ting med som vi kender og elsker hver eneste år. Og især er traditionerne til juleaften de velkendte og særlige ting som vi elsker at holde i hævd.

En af de faste traditioner i alle danske familier omkring jul er udover pakkekalender, julepynt og julegaver, er risengrød eller nok nærmere risalamende. Til denne dessert juleaften hører der helt sikkert mandelgave jagt med, hvilket er den primære tradition ved denne ret.

Vi har samlet forskellige ideer til mandelgaver for den gode inspiration. Ideerne her vil gøre dig i stand til at finde noget til voksne men selvfølgelig også til børn, for mandelgave jagten er især børnenes årlige sjove ting juleaften men også elsket af især gamle mennesker.

Hvad er mandelgave og ideen bag denne sjove juletradition?

brug de gode ideer til mandelgaver

Hvis du ikke ved hvad mandelgave og ideen bag er, så er det en fast dansk tradition på højde med julegaver. Her vinder du en gave hvis du finder den hele mandel der er puttet i skålen med risalamande(Mange kører med flere hvis der er samlet mange mennesker juleaften).

Det er en fast tradition i Danmark som især børn og ældre mennesker sætter pris på. Det betyder selvfølgelig ikke, at de fleste voksne kan sige sig helt fra at ønske denne ftradition som en fast bestanddel juleaften, selv hvis der ingen børn er eller hvis børnene er blevet voksne.

Sporten og jagten på mandlen og at holde skjult hvem der har den, er noget der driver de fleste til vanvid. Det er vel de færreste der i bund og grund kan spise ret meget risalamande eller rent faktisk lide denne ret, som jo bliver præsenteret efter at man har indtaget store mængder af fed julemad.

Mandelgaven du vinder varierer nok i de fleste familier, for det kan være hvad som helst. Hvis du er i tvivl om hvad du skal købe, så se vores gaveideer længere nede på siden. Hvis du er ny indenfor mandelgave traditionen så husk at mange familier kører med flere gaver, da børn kan være meget lidt upædagogiske hvis de ikke vinder.

Mandelgave ideer til den gode, sjove eller lækre gave

julepynt har ofte været brugt som den klassiske mandelgave

Som sagt så er det med gaver meget varierende i familier og priserne er lige så forskellige. Vi har jo alle forskellige økonomiske forudsætninger, så gaveideer her på siden ligger dækker både de dyre og billige ting.

Når du skal vælge gaven, så har du sikkert allerede bestemt dig for prisleje. Derudover, så har du nok også besluttet omder kun skal være en mandelgave eller måske der skal være flere, for mange børn forstår ikke det med at tabe og vinde med samme sind(eller voksne). Hvis i kører med flere gaver i familien, så er det nemmere at finde gaver der passer børn og voksen. Find noget specifikt til voksne og noget der er specifikt kun til børn.

Mandelgaver til voksne/store teenagere

Når du skal finde noget til voksne, kan du blive sat på prøve. Gaven skal helst passe til alle, både de unge voksne såvel som de mere modne voksne, hvilket vi giver dig forskellige muligheder for at finde blandt dette udvalg:

 • Summerbird – Lækkert Summerbird chokolade er noget der passer til alle, for hvem kan sige sig fra at elske noget sødt samtidig med det er absolut topkvalitet. Det perfekte ved dette eksklusive chokolade er, at det passer til alle aldersgrupper i den voksne kategori, så både den 20 årige søn såvel som mormor kan bruge det.
 • Lotto kuponer – Hvem fantaserer ikke om at vinde millioner i lotto, hvilket vel gælder stort set alle der ikke er økonomisk uafhængige, så derfor kan det jo være den super gode mandelgave. Problemet ved at give denne gave væk, er hvis en faktisk vinder lotto millioner, så står man nok lidt tilbage med en irriterende knude i maven 🙂
 • Oplevelsesgaven – Man kan finde rigtig mange forskellige slags oplevelser der spænder vidt i priser. Du kunne f.eks. købe biograf billetter, museums billetter, brunch eller andrenalin oplevelser.
 • Pynteting – Du kunne også vælge at købe noget smukt til hjemmet som de fleste jo kan bruge, hvor man kan finde mange forskellige ting som vaser, fade, lysestager og andet.
 • Spil – Sjove voksne spil som Bezzerwisser og andet kunne jo også sagtens være den gode mandelgave ide, da man jo kunne tage et spil over kaffen eller i juledagene, hvis man stadig er samlet.
 • Vin gadgets – De fleste voksne drikker og byder på vin til gæster fra tid til andet, så en god spændende gadget til vin der gør vinen så meget bedre, kunne sagtens være den gode gaveide.
 • Te & kaffe kurv – Ligesom med vin, så drikker de fleste enten te eller kaffe og får besøgende som gør det, så den gode og spændende kaffe eller te kurv kunne være den anderledes mandelgave ide.
 • Årets nyskabende bog – Der udkommer altid nye bøger omkring november/december (sjovt nok) og mange af de ligegyldige selvbiografier af ligegyldige mennesker er som du nok har regnet ud, ret ligegyldige men der er altid en eller anden, som rent faktisk har noget at byde på, og denne årets spændende bog kunne være den gode mandelgave ide til de voksne, for hvor mange har haft tid til at læse bøger igennem december, så chancen for at ret mange har læst denne nye spændende bog, er ret lille.
 • Brætspil – Gode voksen brætspil som Bezzerweizzer eller de sjove familiespil hvor også børnene kan være, er en traditionel mandelgave blandt mange børnefamilier. Den perfekte mandelgave ide til de fleste.

Find mandelgave ideen til børnene

Disse gaveideer er specifikke for børn, hvilket betyder at voksne måske vil blive lidt befippet hvis de vinder en af gaveideerne som vi har lagt frem her:

 • Søde marcipan figurer – Marcipan figurer af f.eks. Bamse, Kaj og Andrea, julemanden eller andet, er noget som faktisk koster en smule penge men samtidig også er den sjove ide til de små, for også små børn elsker de søde sager, og en hel marcipan figur må siges at være temmelig sød. Marcipan grisen er det typiske mandelgave, og hvorfor kan du læse på Videnskab.
 • Legetøj – Legetøj i alverdens afskygninger er noget der virker som gaveide efter risengrøden. Du kan heldigvis finde den sjove, billige og nemme gave ved legetøjsforhandlerne, for du kan finde opdelte gaver i priser og aldersgrupper.
 • Fyrværkeri – Til de større børn kunne fyrværkeri måske være den sjove ting juleaften, selvom det vist nok ikke er lovligt at fyre af.
 • Puslespil – Puslespil til de små kunne være et hit til juledagene, nu juleaften gør at han/hun hurtigt glemmer alt om risengrød og mandelgaver.
 • Slik – Slik duer både som adventsgave, kalendergave, julegave til ham, hende og selvfølgelig også som mandelgave til børn. En nem og hurtig gave der kan klares sammen med de daglige indkøb, og en gave der duer både til de helt små som de helt store børn.