Juletid og julepynt – Julen er på vej

December. En måned fyldt med glæde, familiehygge, stress og jag – men sådan behøver det ikke at være i år. Hvis du planlægger dig rigtigt ud af det hele, så kan du sige farvel til stress og jag og doble op på glæden og familiehyggen. Derfor skal du i gang lige med det samme, og det kan ikke gå for stærkt med at besøge den første julebutik.

Men hvad skal du have nået inden jul? Læs videre her og bliv klogere på alle de nødvendige gøremål, som julen har at byde på, men som sagtens kan tages på forskud, og dermed kan julen gøres lidt nemmere og lidt hyggeligere.

Hav styr på maderne

Med julen kommer julemaden, og uden julemaden er der nærmest ingen jul. Derfor er det en af de ting, som der skal være styr på, inden du rigtigt kan komme i gang med at nyde julen. Selvfølgelig er der en hel del hygge i at gå og hygge sig med at lave mad, men oftest er det knap så hyggeligt, hvis der skal handles fire gange i løbet af dagen, børnene skriger, og du står alene med det hele. Nogle af tingene afhænger selvfølgelig af tilfældighed, og dem kan der desværre ikke gøres noget ved, men de resterende, kan du planlægge dig fra.

Sørg for at planlægge julemaden i god tid, få handlet alle ingredienserne, der kan handles i god tid, hav alle opskrifterne klar samt de rette køkkenredskaber fundet og stillet frem, og så er det kun madlavningen, der står tilbage. På den måde ved du præcis, hvor det hele er placeret, og du kommer til at danse rundt i køkkenet til julemusikken, som du havde overskuddet til at sætte på, inden du gik i gang.

Julegaverne er særligt vigtige

Julegaver er en anden ting, som mange kan gå og stresse over op til jul, fordi de simpelthen er ude i for dårlig tid. Få ønskesedlerne samlet sammen i god tid, og så kan du måske nå at udnytte Black Friday, så der er endnu større gevinst for modtageren af gaven.

Hvis du er typen, der foretrækker selv at pakke gaverne ind, så handler det også om bare at gøre det med det samme, gaverne er hentet hjem. Lav en liste over de forskellige modtagere af gaverne, forbered gavekort, inddel gaverne i bunker efter modtager, og så er du ellers bare klar til at gå i gang med at pakke ind – det er lige før, det kan betale sig at gøre det selv, når blot metoden er rigtig, fremfor at stå og vente i butikken på at ekspedienterne får det gjort.

Gaveindpakning er desuden noget af det, der kan gøre julen ekstra hyggelig, især med en jule-cd i baggrunden til virkelig at sætte stemningen. Når de flotte gaver ligger under træet, der er fyldt med julepynt, bliver julestemningen helt speciel.

Hygge, hygge, hygge

Sidst, men ikke mindst, skal der også være styr på alle de hyggelige ting, der skal gøres. Der skal hentes juletræ, og juletræet skal pyntes med juletræspynt. Der skal bages småkager, og der skal laves konfekt i massevis. Der skal hænges julepynt op, og der skal ses julefilm. Der skal drikkes varm kakao med skumfiduser, og der skal drikkes gløgg. Familien skal besøges, og de skal besøge jer, og der skal bare hygges igennem for alle pengene.

Når alt det andet er planlagt, så er det alt det her, du står tilbage med, og så er det pludselig ikke så skidt endda at holde jul. Selvfølgelig skal der arbejdes, og der skal gøres rent, men alt det betyder ikke så meget, når blot det er jul, og du har tiden til at hygge igennem med din familie.