Årets julekalender i TV 2017 for DR, DR2, TV2, Ramasjang

Julekalender 2022 - Hvilke julekalendere bliver vist i tv i år

Så er det endelig blevet offentliggjort, hvilke julekalendere de forskellige TV kanaler har tænkt sig at vise i år. Overraskende nok er der ingen genudsendelser på programmet. DR1 har til vane at genudsende en tidligere TV julekalender i ulige år, men overraskende nok bliver det for første gang ikke tilfældet.

Opdatering: Læs om Julekalendere i TV her

Julekalender sendetidspunkter

Kl 16:00: Alletiders Nisse (G) – TV2
Kl  17:00 Ramajetternes jul – DR Ramasjang
Kl 17:15: Nissernes Ø (G) – DR Ramasjang
Kl 17:40 Klassens jul – DR Ultra
Kl 19:30 Snefald – DR1
Kl 20:00 Tinkas juleeventyr – TV2
Kl 20:25 The julekalender (G) – TV2 Charlie
Kl 20:55 Natholdets Julekalender – Tidspunktet er ca. tider – TV 2 Zulu

Tinkas Juleeventyr på TV2

TV2 viser i år en nyproduceret julekalender 2017, nemlig Tinkas Juleeventyr med blandt andet Neel Rønholt, Troels Lyby, Birthe Neumann og Mia Lyhne på rollelisten. Familiejulekalenderen handler om nissepigen Tinka, der sammen med de andre nisser skal op til nissekongen og have overrakt en nisseamulet. Det går dog ikke helt som planlagt, og Tinka ender i menneskenes verden, hvor hun forsøger at finde svaret på, hvorfor nisserne har mistet deres magi, og hvorfor mennesker og nisser ikke kan se hinanden.

Snefald på DR1

DR har for første gang nogensinde valgt at sende en udenlandsk julekalender 2017. Det drejer sig om norske Snøfall eller på dansk Snefald. Selma mister som 3-årig sine forældre i en ulykke og kommer sammen med sin hund Casper til at bo hos den sure nabokone Ruth. Selma er nu 9 år og sender som alle andre børn sit største juleønske til julemanden; en rigtig familie. Ved et uheld havner brevet ikke hos julemanden, men i Snefald, som ligger i en anden dimension. Efter et skænderi med Ruth, havner Selma selv samme sted, og hendes livs eventyr begynder.

Trailer til Snefald

Ramajetternes Jul på DR Ramasjang

DR Ramasjang viser Ramajetternes Jul, som er en ny julekalender for børn i alderen 3 – 6 år. Det er første gang, der vises en julekalender for de helt små. Julemandens computer er blevet stjålet fra Ramasjang Lufthavn. Julen er i fare, og Ramajetterne forfølger forskellige spor for at finde den forsvundne computer. Det sender dem på en vild og spændende rejse rundt i hele Europa. Mon de finder computeren og redder julen?

Klassens Jul på DR Ultra

For de større børn vises en julekalenderudgave af Klassen på DR Ultra. I Klassens Jul prøver Frederik i julemåneden at skabe et godt sammenhæng i klassen. Han har nemlig fundet ud af, at Josefines mor overvejer at flytte Josefine til en anden skole, fordi der er mange problemer i deres klasse. Hans geniale juleplan viser sig dog at være mindre genial, og samtidig er der nogen, der modarbejder ham.

Julekalender historie

DR1 viste den første julekalender for børn i 1962. Det var julekalenderen Historier Fra Hele Verden af 4 minutters varighed, der egentlig ikke handlede særlig meget om jul. Og så var den selvfølgelig i sort/hvid. Den første julekalender havde kun 23 afsnit, formodentlig fordi man ikke mente, at der var tid til at se julekalender juleaftensdag. Det blev dog allerede ændret året efter. Siden da har DR vist mindst én julekalender om året. Først i 1990 fik de konkurrence af TV2, der viste deres første julekalender Trolderik og Nisserne. Julekalenderen var baseret på den allerede kendte TV figur Trolderik, der nu var at finde i et juleunivers.

Siden da har DR1 og TV2 kæmpet om at vinde seernes gunst med deres årlige julekalendere, hvor TV2 har løbet med sejren flest gange. Faktisk var det først med Absalons Hemmelighed i 2010, at DR1 havde flere seere til deres julekalender end TV2, der samme år genudsendte Pyrus – Alletiders Eventyr. Julekalenderne har gennem tiden været en blanding af nyproduktioner, fortsættelser af tidligere julekalendere og genudsendelser af gamle klassikere.