Inspiration til julefrokost underholdning og lege?

inspiration til julefrokost underholdning og lege

November og december er jo julens årstid i Danmark, og som sådan følger der rigtig mange forskellige traditioner til julen med, og en af disse traditioner er de ufattelige mange forskellige julefrokoster der både foregår i forretning, firma, arbejde, forening, fritid og vennekredse.

Når der skal afholdes julefrokoster hvad end regi det er i, så er der faste traditioner med masser af julemad og selvfølgelig også rigtig meget sprut. Disse ting bliver indtaget omkring bordet, og den almindelige hygge rundt om et bord med løgnehistorier, ferieminder og hvad ellers tingene udvikler sig til, er selvfølgelig super hyggeligt, men dog vælger mange jo lidt adspredelse i form af noget underholdning.

Der må nemlig gerne være nogle lege eller julefrokost underholdning, og denne inspiration til julefrokost underholdning og lege er netop, hvad du kan finde inspiration til her, for selvom mange selvfølgelig hader sådanne ting, så kan man lave det på den afslappet måde, så alle folk faktisk morer sig med en uskyldig leg, der ryster folk sammen.

Hvorfor underholdning kan være den gode julefrokost ide?

Vi kender alle til det med at deltage i et seminar eller lignede, hvor det ender ud i ryste sammen lege der bare er alt for flippet og ikke særligt sjovt, men der er dog ret mange grunde til at man laver noget leg eller underholdning ved lejligheder hvor folk skal rystes lidt sammen, hvilket kan være ting som:

  • Måske er de mange fremmødte fremmed overfor hinanden, og igennem leg bliver man tættere knyttet sammen om noget fælles, og danner derigennem en afslappet forbindelse.
  • Det er ret ofte hårdt og kedeligt at sidde ned i rigtig mange timer, især hvis man ikke er den store small talk snakker.
  • Igennem leg eller underholdning bliver man tvunget til at deltage, og derigennem kommer man ud af sin sikkerhedszone som jo holder mange af os tilbage, og gad vide om den nyfundne løssluppenhed kan føre med sig?
  • Det kan gøre den pågældende julefrokost anderledes i forhold til de trivielle og gængse julefrokoster som man jo deltager i igennem hele julen.

Inspiration til de forskellige lege og underholdning

Her kan du se vores udbud af forskellige lege som du kan bruge til den gode underholdning omkring jul og julefrokoster, og hvis du har nogle gode ideer, så hold dig ikke tilbage fra at skrive dem på nederst på siden i kommentar feltet, så vi kan få listen løbende opdateret med nye og sjove ideer til julefrokost underholdning.

  • Quiz – Hvis det er en vennekreds julefrokost, så kunne en sjov quiz med spørgsmål og fælles ting eller måske samfunds relateret ting være den gode adspredelse. Denne leg kan laves på rigtig mange måder, for f.eks. kan man sige at et forkert svar betyder at man skal drikke en snaps eller lignede, hvilket så betyder at du nok ikke skal gøre spørgsmålene alt for svære.
  • Afhold temafest – Du kunne hvis du står for underholdningen og arrangering af festen, vælge at det skal være en temafest, hvilket jo både duer til firma, venne, familie og andre slags julefrokoster, dog skal det nok ikke være noget sommertema midt om vinteren, for påklædningen skal også være egnet til vejret det jo kan være hvad som helst både i november og december måned.
  • Pakkeleg – Den er jo næsten obligatorisk og en klassiker som alle kender, men det skal dog være af den korte version, for de lange versioner er kun sjove for børn, vi voksne har vel alle følelsen af at det bliver lidt småkedeligt ret hurtigt.
  • Show – Hvis det er i firma regi, så få en afdeling eller lignede til at arrangerer noget festlig indslag på scenen, der dog skal være udskyldigt, så ingen ender op med at blive tvunget til noget de ikke har det godt med, eller ender med at udstille nogen på den dårlige måde.
  • Den professionelle – Igen hvis det er i firma regi, så kunne du vælge at hyre den professionelle underholder i form af stand up eller lignede, hvilket ikke behøver at vælte budgettet og samtidig er den gode underholdning for de ansatte i firmaet, hvilket også gør julefrokosten mere uforglemmelig og fornøjelig.
Tidligere artikelHvid jul i Danmark?
Næste artikelPakkelegsgaver – Idéer til den gode gave til pakkespil 2018