Marcipan bliver dyrere i år desværre

Marcipan bliver dyrere i år desværre

Når det er jul, så hører der sig en masse lækkert julemad, lækre brunkager, klejner og selvfølgelig også marcipan sig til, for marcipan der kommer i alverdens udformninger som julemand, marcipangris og meget andet, er stort set synonym med den danske jul.

I år er det dog lidt anderledes, ikke at marcipan hører sig til, men prisen på det lækre julekonfekt er steget gevaldigt, for marcipan bliver dyrere i år.

I disse tider koster en pakke Odense Marcipan på 375 gram hele 60 kr. hvor prisen sidste år var 50 kr. for 400 gram. Det er en ca. stigning på 20 procent, og mon ikke prisen reelt er lidt højere, nu priserne er taget ud fra det begyndende efterår.

Grunden til denne forhøjelse som blandt andet er gået udover en af de største producenter, nemlig Odense Marcipan, skal findes i den stigende dollars kurs kombineret med en dårlig mandelhøst, der jo logisk nok har givet priserne et dyk opad.

Den dårlige høst i Californien som står for ca. 85 % af verdens mandler samtidig med en stigende efterspørgsel fra markeder der har fået smag for de udsøgte nødder, har gjort at priserne desværre har ramt det danske marcipan marked.

Det er på godt jysk – træls! men der betyder dog ikke at du ikke vil kunne få alt det marcipan som du lyster i julen, prisen har bare gjort marcipan lidt mere udsøgt end ellers, men så er der en god grund til at nyde den lækre konfekt endnu mere i år.