Jule- og pakkekalender historien som du må kende til – Få den her

lær om jule- og pakkekalender historien

Kender du historien bag den årlige julekalender tradition?

Jule- og pakkekalender historien som man vel burde kende til, er nemlig hvad du kan læse lidt om lige her, men du skal advares, for er ikke specielt fremmende for at finde på ideer til kærestens pakkekalender eller børnenes, men dog rart at vide alligevel.

Historien bag julekalenderen siger nemlig, at det er en af de nyere traditioner her til lands. Det var først i 1930 at traditionen trådte ind på den danske scene.

Som så mange af vores andre traditioner til jul, så blev også traditionen bagved jule- og pakkekalenderen indført fra Tyskland.

Julekalender

det er altid godt at vide noget om julekalender traditionen i Dammark som familieI Tyskland blev den første masseproduceret julekalender udgivet i 1908 af forlæggeren Gerhard Lang. Det var en klippekalender “Im Lande des Christkinds” der bestod af 24 nummeret felter med et lille vers. Der er tvivl om dette virkelig er den første julekalender, for rygter siger at der udkom en i 1902 i Hamburg. 2008 er dog året, der bliver anerkendt som året for den første julekalender.

Her i Danmark kom julekalenderen til live i 1930. Den hed Børnenes jule-kalender, der var en datokalender hvor du rykkede et blad af med nummer og vers.

Derudover kom der en lågekalender i 1933 der hed Børnenes Julekalender, hvilket jo ikke rigtig ville gå an i dag. Dette var en lågekalender med forskellig former i lågerne, som vel kan sammenlignes med den velkendte u-landskalender.

I dag finder du de forskellige julekalendere både med legetøj, chokolade, slik, te og alt muligt andet, så traditionen indenfor julekalendere har så sandelig slået til, og det gør det noget nemmere at f.eks. finde ideer til kærestens julekalender, et barn eller måske til mor.

Pakkekalender

find den gode pakkekalender som har været i Danmark siden slut fyrrernePakkekalenderen kom til verden i tiden efter anden verdenskrig. Disse var gjort op i en færdiglavet eller en der var fremstillet  hjemmet.

Pakkekalenderen har lige siden udviklet sig fra at være simpelt til at være mere raffineret og ikke mindst dække over et mangfoldigt udvalg som f.eks. Te pakkekalenderen eller de forskellige slags ideer til ham, hende og børnene.

Derudover så er den velkendte skrabekalender også blevet en fast tradition, lige siden dens udgivelse i 1994 af Dansk Tipstjeneste.

Tidligere artikelTips til det nybagte forældre: Sådan bliver I klar til julearrangementer
Næste artikelJul på Vesterbro sange – Se her hvis du vil genopfriskes