Husk altid at hygge i julen – Det er formålet med julen

husk at hygge i julen

Mange mennesker har et ambivalent forhold til det med jul, for hvor mange af os kan ikke sige, at vi ikke både elsker julen men samtidig hader ret meget ved alt omkring julen?

Folk brokker sig altid i oktober og november over at detailhandlen pynter op til julen, og vi kan alle blive enige om at hvert år, der flytter de datoen fremad korrekt?

 

Hvorfor julen kan skræmme?

Det kan godt tænkes at det er rigtigt, men er virkeligheden ikke, at helt ligesom det faktisk er sjældent vi kan holde hvid jul i Danmark, så er der ikke rigtig nogen butikker der har pyntet op til jul hverken i september eller august. Den lille “myte” med at butikkerne pynter op tidligere og tidligere, har eksisteret i over 40 år og så burde alle butikker nok flyttet datoen frem til sommeren, hvis i så fald.

Det med had til jul og alle de små ting som vi kan brokke os over, ligger måske mere i frygten for at stresse over alle de ting som man skal og burde nå. Dels for selv at leve op til egen, venner og families forventning om hvordan man skal være og agerer, men måske også for at give alt hvad man kan til sine børn i denne højtid?

Husk altid at hygge i julen for det er nemlig hele formålet med julen, hvad enten om man er troende eller ej.

 

Hvad stresser og hvordan løser man det?

Det største problem for mange vedrørende julen er økonomien, for jul der skal være lidt ekstra, det koster desværre også. Mad, hygge og ikke mindst julegaverne til børn og voksne i alle aldre er en stressfaktor. Der kan arbejdes med det dog, ved at satse på f.eks. afbetaling, uden det dog skal komme ud på et skråspor.

Du har nemlig mange muligheder i dag, hvor du her kan se muligheder for afbetaling med Klarna, så du kan købe julegaverne uden at hjertet og hjernen går i selvsving over manglede kontanter. Afbetaling betyder selvfølgelig at du skal betale det af hurtigst muligt, for ikke at komme i rigtig økonomisk uføre, men med omtanke er det dog et godt værktøj.

Der er selvfølgelig også mange andre ting udover økonomien der kan være stressende.

Det med at man skal nå at lave en helt masse ting som deltage i julefrokoster, skal lave det ene og andet med børnene for ikke at hæmme deres udvikling og andet, er måske noget man skal tage op til overvejelse, for hvis det giver stress i den årlige hyggetid, så er det måske sundere at skrive lidt ned på ambitionsniveauet og bare være i nuet i stedet.

Helt ligesom hvis man stresser over ikke at gide deltage i julefrokoster, besøge venner, se juleshows og andre ting, så er det vel også noget med en prioritering, for hvis det med at købe julegaver kan ikke optage alt ens tid, nu man kan spare ret meget tid ved at købe julegaver online, som du også kan finde ideer til her på siden.

Det er nemlig et spørgsmål om at prioriterer og her er hyggen som jo er formålet med julen, da den bedste måde at både lære sin børn om julen, men også at hygge sig med den.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here