Ved du hvad slags gavegiver du er?

Ved du hvad slags gavegiver du er

Når julen nærmer sig, så skal man have forberedt alle de mange traditionelle ting til julen, og her er julegaver jo absolut en af de store ting som julen er blevet ret synonym med.

Der var en engang traditioner tilknyttet det med at give gaver, men de gamle traditionelle normer for hvad man gav og til hvem, er blevet udvasket igennem tiden.

Før i tiden kunne man ikke give penge eller gavekort i julegave til ham eller hende, men det er blevet socialt acceptabelt at give både disse ting og alt andet også, hvilket både gør det nemmere men samtidig er den individuelle måde at identificerer sig selv på, også med til at gøre det svære at give en gave.

I dag vil vi jo ikke bare have en f.eks. solbrille men vi vil have en helt bestemt designer solbrille, og disse meget specifikke ønsker kan være ret svære at overkomme da økonomien jo absolut også spiller ind i gavebudgettet, og det kan samtidig få hele gaveræset til at ligne en stor bytte eller bestillingsliste, hvilket dræber lidt af glæden ved ideen bagved julegaver.

Disse ting sætter krav til dig som gavegiver, for så skal man til at tænke utraditionelt som giver, og det kræver også at man kender til hvilket slags gavegiver man er.

Ved du hvad slags gavegiver du er?

Er gaver blevet et status symbol?

Nu vi lever i et samfund hvor selvprofilering har taget over, så er frygten for at dumme sig, også noget der udspiller sig når man skal give gaven. Det betyder at man ofte måske går de utraditionelle veje eller frygten for at fejle, går de super traditionelle veje for at glæde kæresten, partneren eller familiemedlemmet.

Der er dog slet ingen behov for at frygte det at give gave, for udover bestillingslisterne eller give ud fra et socialt status synspunkt, så kan man i stedet vælge at finde ud af hvad slags gavegiver man er, og hvad slags man faktisk gerne vil være, og så bare give julegaven ud fra dette.

Hvis du er den lidt halv kedelige mand der giver støvsuger, køkkenmaskine eller andet trivielt bolig udstyr til konen, så skal du nok til at tænke lidt anderledes. Der er intet galt i disse praktiske ting, men en bedre måde er at anerkende hende ved at give noget personligt, der er mere tiltænkt hende som person og ikke som praktisk hverdags arbejde. Dette gør sig også gældende den anden vej rundt, men mænd anser dog praktiske ting som gode personlige ting, så her kunne en godt boltsaks eller andet værktøj sagtens være en god personlig gave for ham.

Hvis du vil have et godt grin eller mere uddybende af forskellige gavegiver typer, så kan du finde meget mere om det i denne artikel fra politikken: Romantisk, belærende, spontan: Hvilken type gavegiver er du? der har opsat forskellige personligheder i sammenhæng med at give en gave.

Tidligere artikel10 gode ideer til julegaver der kunne være det rigtige til ham eller hende
Næste artikelLav søde julekugler selv