Gaver til kreative sjæle

Gaver til kreative

At finde den helt rigtige gave til én, du holder af, kan være svært. Modtageren har måske ingen ønskeseddel, eller også vil du gerne se ud over den og forære noget mere ekstraordinært. I så fald kan det være værd at kigge på personlighedstræk og interesser. Er personen vild med biler, kan en tur i en sportsvogn være et rigtig godt bud, men er det din stille og forsagte lillesøster, du søger en gave til, er der med stor sandsynlighed andre ting, der vil falde i bedre jord. Oplevelser er altid en god gave at give. Materielle ting kommer og går, men minder er for livet. Med en sjov, hyggelig eller udfordrende oplevelser giver du modtageren et minde at tage med sig. Nedenfor finder du inspiration til oplevelsesgaver til kreative sjæle.

Chokoladekursus

Chokoladekursus

Kurset her er ikke kun for kreative sjæle, men også for chokoladeelskere. Har du en mor eller en søster, der er lidt nørdet inden for konditori og konfekt, og som har en usædvanlig sød tand? Giv et chokoladekursus, hvor hun lærer at lave lækre, fyldte chokolader. Kurset indebærer en masse nyttig viden om forskellige typer chokolade, kvalitet og teknikker. Med vejledning fra en kyndig chokoladefremstiller, er modtageren af gaven med til at temperere chokolade og fremstille forskelligt fyld. Er det svært at modstå fristelserne, så kan du berolige med, at det tilladt at prøvesmage undervejs, og at de hjemmelavede lækkerier selvfølgelig er til at tage med hjem i en smuk indpakning.

Paint ’n wine

Kender du én, der elsker vin og har en kreativ side? Så er Paint ’n wine kurset lige sagen. Her giver du en hyggelig dag i selskab med andre kreative sjæle, hvor fokus er gode vine og kreativ udfoldelse på lærreder. Modtageren af gaven behøver ikke være en mester i at male for at deltage, da alt i udstyr medfølger, og en kyndig underviser står klar med hjælp og gode råd. Kurset varer 2 – 3 timer og indeholder forskellige vine, god musik, alt i udstyr; herunder maling, lærreder og forklæder, og maleundervisning. Billedet er selvfølgelig til at tage med hjem og hænge på væggen efterfølgende, så den heldige modtager har et evigt minde om en god dag.

Bageskole

Bageskole

Gaveboksen her er helt perfekt, hvis du leder efter en gave til én, der godt kan lide at bage, eller én der gerne vil være bedre til det. For en yderst rimelig pris, giver du en gave, der praktisk talt varer en hel dag. Kurset starter med en lækker morgenmad – selvfølgelig med friskbagte boller – og varer 5,5 time, hvor der blandt andet vil være kursus i at lave croissanter, brød og surdej. Frokost er der også, og den tager selvfølgelig udgangspunkt i det hjemmebagte, der er produceret i løbet af formiddagen. Resterne tager kursisterne med sig hjem. Med denne gave glæder du modtageren, og måske lønner det sig også i form af friskbagt brød til morgenmad i weekenderne. Find dit bagekursus her.

Flødebollekursus

Flødebollekursus hos Social Foodies

At producere flødeboller manuelt er svært! Spørg enhver, der har givet sig i kast med forsøget. Et flødebollekursus er derfor en god gave til én, der gerne vil lære at lave lækkerierne derhjemme. Det anmelderroste kursus hos Social Foodies er for både større børn og voksne. Alt udstyret, der skal bruges, medfølger, og der er selvfølgelig kyndig vejledning undervejs. Det er også muligt at få opskrifter og gode råd til, hvordan flødebollerne lettest laves hjemme i eget køkken. Og bare rolig, modtageren af gaven her får selvfølgelig sine hjemmelavede flødeboller med hjem. Kurset varer 1,5 time, hvor der laves 5 store og 5 små flødeboller.

Oplevelser til kreative sjæle

Og hvorfor er det så lige, at oplevelser er en god idé til de der yderst kreative mennesker? Det er i al sin enkelthed, fordi det er svært at finde en materiel gave, der afspejler kreativiteten. Selvfølgelig kan du give en ny røremaskine eller malerpensler, men det bliver hurtigt en smule kedeligt, og det er ikke hensigten med en kreativ gave. Oplevelser er desuden rigtig gode, da det sjældent er noget modtageren selv ville kaste sig ud i at købe, og derfor vil gaven måske både være en glædelig overraskelse, men samtidig en sjov udfordring. Det allerbedste vil selvfølgelig være, hvis du samtidig tilbyder at dele oplevelsen med modtageren, så I får en dejlig dag ud af det sammen, og et minde I kan tænke tilbage på og snakke om. Måske giver det ligefrem anledning til en ny hyggelig tradition om at lave flødeboller en gang om måneden eller sætter gang i en fælles passion for at male (og drikke vin).

Skal du droppe ønskelisten?

I bund og grund er det altid værd at anbefale at gå efter ønskelisten. Så er du sikker på, at modtageren får noget, han eller hun faktisk kan bruge – eller er du? Mange mennesker har svært ved at finde på ønsker, når det gælder. Enten køber de selv tingene løbende, eller også bliver ønskesedlen kort eller praktisk. Det betyder i princippet, at du:

  1. risikerer, at flere giver den samme gave, og den derfor skal byttes.
  2. giver noget, der alligevel bare ender i skabet.

Om du skal skippe ønskelisten afhænger i høj grad af, hvor godt du kender personen. Er det din kusines teenagesøn, som du kun ser et par gange årligt, så hold dig til listen. Er det et nært familiemedlem som en mor, far, søster eller bror – eller en god ven, så er der et fint grundlag for at være lidt kreativ, da du kender personen godt og formentlig ved, hvad der vil falde i god jord.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here